Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De Sfântul Valentin, la Orhei îndrăgostiții şi-au verificat sentimentele

Abonare
Declarații de dragoste, concert de sărbătoare și o atmosferă romantică în Ziua de Sfântul Valentin la Orhei.

CHIȘINĂU,15 feb — Sputnik. Orheienii au sărbătorit cu amploare Ziua Sfântului Valentin. În Piața din centrul orașului s-au adunat pentru prima dată sute de îndrăgostiți.

Ziua Sfântului Valentin sau Ziua tuturor îndrăgostiților este marcată în fiecare an de către biserica catolică și protestantă la 14 februarie. Începând cu anii 1990, această sărbătoare a devenit populară și în Moldova.

La Orhei, această sărbătoare a avut pentru prima dată o asemenea amploare. Administrația orașului, în parteneriat cu organizația obștească "Pentru Orhei", a pregătit pentru această zi un program cultural special.

Primarul Orheiului, Ilan Șor, i-a felicitat pe orheieni cu ocazia sărbătorii Sfântului Valentin și le-a făcut o declarație de dragoste.

"Astăzi am recunoscut sincer că-i iubesc pe orheieni, oamenii care m-au ales, oamenii alături de care lucrez și pentru care lucrez actualmente. Desigur, trebuie să fii patriot. În primul rând, trebuie să-ți iubești familia și țara. Pentru că în viață acestea sunt lucruri sfinte. Dacă ne vom iubi țara și familia, le vom reuși pe toate", a spus Șor.

Președintele raionului Orhei Tudor Golub a subliniat că sărbătoarea îndrăgostiților "este una deosebită care îi unește pe toți".

"Hotarele dragostei nu se măsoară în distanțe sau în țări. Sfântul Valentin ne unește pe toți", a spus Golub.

Patronul FC Milsami, Ilan Şor, pe tribuna stadionului din Orhei - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Orhei va fi amenajat un stadion nou

Acțiunile de sărbătoare au început încă sâmbătă. La Casa de Cultură a avut loc spectacolul, "Romeo și Julieta" de Shakespeare, montat de teatrul "Luceafărul" din Chișinău. Cine nu a reușit să ajungă la spectacol în ziua respectivă, a putut să o facă duminică, de Ziua Sfântului Valentin. Iar în Piața Centrală a oraşului au evoluat artiști din Republica Moldova și din România, printre care Delia, Pepe și Valentin Boghean & Band. În timpul concertului de sărbătoare pe cerul nocturn al orașului au zburat mii de lampioane cu declarații de dragoste.

Punctul culminant al sărbătorii l-a constituit concursul "Mister și miss Orhei" la care au participat trei tinere perechi. Îndrăgostiții și-au reconfirmat încă o dată sentimentele și au depășit multe "obstacole" propuse de organizatori. Juriul a desemnat cea mai sinceră și mai îndrăgostită pereche. Dar cadouri au primit toți participanții la concurs, dar și posibilitatea de a petrece o seară romantică la unul din restaurantele din Orhei.

Fluxul de știri
0