Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

La Orhei va fi amenajat un stadion nou

© facebook.com/milsami.mdPatronul FC "Milsami", Ilan Şor, pe tribuna stadionului din Orhei
Patronul FC Milsami, Ilan Şor, pe tribuna stadionului din Orhei - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul Orheiului Ilan Șor a dispus construcţia unui teren sportiv de ultimă generaţie.

CHIŞINĂU, 12 feb – Sputnik. Un nou teren de sport pentru minifotbal va fi construit la Orhei în ajunul Spartachiadei orăşeneşti, ediția 2016. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de către primarul oraşului Ilan Şor, care a dispus începerea urgentă a lucrărilor şi finalizarea acestora până în luna aprilie.

Stadionul va fi  amplasat pe teritoriul Liceului sportiv Alecu Russo din Orhei şi va avea o suprafață totală de peste o mie de metri pătrați.

"Potrivit caietului de sarcini, terenul va fi construit în baza unei tehnologii germane, iar materialele utilizate vor fi de calitate superioară. Stadionul va fi acoperit cu gazon sintetic şi va fi dotat cu un sistem de iluminare nocturnă, astfel încât antrenamentele să poată avea loc chiar şi pe timp de noapte", precizează Primăria Orhei.

Ракетка - Sputnik Moldova
Sport
La Orhei vor fi construite terenuri pentru un sport ce devine tot mai popular

Pregătirile pentru Spartachiadă însă nu se opresc doar la construcţia terenului de minifotbal. Alte două obiecte sportive moderne vor apărea până la eveniment, iar mai multe săli sportive din instituţiile de învăţământ din oraş vor fi reamenajate.

Spartachiada Orheiană se va desfăşura în luna mai sub patronajul primarului Ilan Şor. Prin organizarea acestui eveniment, edilul şi-a propus să promoveze modul sănătos de viaţă în rândul tinerei generaţii.

Participanţii la Spartachiadă vor concura la cinci probe sportive printre care minifotbal, tenis de masă, șah, baschet și volei.

Fluxul de știri
0