Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Arest preventiv pentru șeful de la Ministerul Agriculturii

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaBanconote euro
Banconote euro - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria Buiucani a stabilit arest preventiv pe un termen de 30 de zile pentru șeful Direcţiei juridice din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi directorul unei firme de construcţii.

CHIŞINĂU, 13 feb – Sputnik. Judecătoria Buiucani a decis, sâmbătă, să fie aplicat arestul prevetiv pentru șeful Direcţiei juridice din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare şi directorul firmei de construcţii SRL “Art Imobiliare SE” reţinuţi, joi, de ofițerii CNA în cadrul unui dosar de corupţie. 

La cererea procurorilor anticorupție, magistrații au decis plasarea șefului Direcţiei juridice din cadrul Ministerului Agriculturii în arest preventiv la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Agentul economic va sta 30 de zile în arest în izolatorul CNA.  

MAIA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un membru al Guvernului, reţinut de CNA

Șeful DJ şi agentul economic ar fi încercat să corupă un şef de direcţie din cadrul MAIA pentru ca acesta să nu susţină, într-un proces de judecată, poziţia oficială a Ministerului, dar să adopte un comportament favorabil agentului economic.

În fapt, este vorba despre un proces de judecată, iniţiat împotriva SRL “Art Imobiliare SE” de către Institutul ştiinţifico-practic de horticultură şi tehnologii alimentare, subordonat MAIA. În demersul său, Institutul solicită anularea unui contract, încheiat în 2012 între Minister şi agentul economic, prin care MAIA a dat firmei în arendă un lot de pământ cu suprafaţa de 1 ha pentru construcţia unor locuinţe. Dat fiind faptul că blocurile nu au fost construite, Institutul s-a adresat în instanţa de judecată cu demersul de declarare a nulităţii contractului.

CNA a stabilit că şeful DJ, prin înţelegere prealabilă cu directorul firmei,  ar fi comis mai multe tentative de corupere în privinţa unui şef de direcţie din cadrul MAIA, propunându-i diferite sume de bani, inclusiv un apartament în Chişinău, pentru ca acesta să retragă în instanţă pretenţiile Ministerului faţă de agentul economic. Drept dovadă a actului de corupere serveşte şi o recipisă, semnată de directorul firmei, prin care acesta se obligă să ofere funcţionarului MAIA drept mită un apartament sau echivalentul a 25 000 de euro.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bărbaţii riscă până la 15 ani de detenţie.


Fluxul de știri
0