Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declaraţiile lui Filat în faţa instanţei: sunt nevinovat

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Filat 26.01.2016
Vlad Filat 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Marţi, la Judecătoria Buiucani a continuat şedinţa preliminară în cazul ex-premierului Vladimir Filat în care este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor bancare.

CHIŞINĂU, 26 ian – Sputnik. Apărarea ex-premierului Vladimir Filat a înaintat marţi, în cadrul şedinţei preliminare în care deputatul liberal-democrat este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă, mai multe cereri care au fost respinse de instanţă.  

Avocatul Igor Popa a declarat după şedinţă că a înaintat o cerere de încetare a dosarului penal pe numele lui Filat, pentru că rechizitoriul nu ar conţine probe. O altă cerere se referă la faptul ca instanţa să-i permită ex-premierului să facă declaraţii în faţa presei la şedinţele de judecată.

Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A două şedinţă de judecată în fond în dosarul Vladimir Filat

Apărarea a mai înaintat o cerere prin care urma să se iniţieze verificarea constituţionalităţii a două articole din Codul Penal care se referă la examinarea probelor şi accesul la jurisdicţia în materie penală.

„Toate cererile au fost respinse. A fost stabilită o nouă şedinţă de judecată în ziua de 28 ianuarie”, a declarat Popa.

Acesta a mai dat citire unui  mesaj al clientului său către opinia publică.

„Nu am comunicat cu nimeni din cei 8 deputaţi care au votat guvernul Filip. Rog, să fie întrebaţi fiecare dintre ei. Mesajul meu este păstrarea unităţii echipei şi partidului”, a transmis  Filat prin intermediul lui Popa.

Avocatul a mai comunicat că în faţa instanţei Filat a declarat că este nevinovat. „Prezumţia de nevinovăţie încetează odată cu pronunţarea deciziei”, a menţionat Popa.

Marţi, la Judecătoria Buiucani a continuat şedinţa preliminară în cazul ex-premierului Vladimir Filat în care este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor bancare. Filat a fost adus încătuşat în instanţă. Filat aparte pentru a patra oară în public din 15 octombrie 2015, data când a fost reţinut.

Fluxul de știri
0