Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Miniștrii au discutat despre consecințele gripei în Moldova

© Guvernul RMAliona Serbulenco Corina Fusu guvern ministri
Aliona Serbulenco Corina Fusu guvern ministri - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Sănătății dă asigurări că toate instituţiile medico-sanitare publice spitaliceşti sunt asigurate cu medicamentele necesare pentru tratamentul în cazul infecţiilor respiratorii acute.

CHIȘINĂU, 13 feb – Sputnik. La 12 februarie, în ţară erau înregistrate 311 cazuri de gripă, inclusiv 271 persoane spitalizate. Totodată, până la această data din cauza gripei au decedat cinci personae. Informația a fost prezentată de viceministrul Sănătății, Aliona Serbulenco, în cadrul ședinței Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, care a avut loc la Guvern. 

syringe - Sputnik Moldova
Societate
Încă un deces provocat de gripă a fost înregistrat la Drochia

Viceministrul a menţionat că toate instituţiile medico-sanitare publice spitaliceşti sunt asigurate cu medicamentele necesare pentru tratamentul în cazul infecţiilor respiratorii acute.  Pe lângă aceasta, instituțiile preșcolare și școlare dispun de mijloace medicale de a verifica elevii în triaje, înainte de lecții, sau de a le acorda ajutor medical la necesitate. 

Aliona Serbulenco a dat asigurări că pentru suplinirea rezervelor necesare cu preparate antigripale, Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a desfăşurat licitaţie pentru două tipuri de preparate virale, iar în jur de 150 mii de persoane au fost vaccinate antigripal.

Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat instituţiilor responsabile să monitorizeze strict completarea stocului necesar de preparate antivirale şi de imunizare, precum şi să asigure informarea publicului despre măsurile de profilaxie contra gripei.


Fluxul de știri
0