Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Încă un deces provocat de gripă a fost înregistrat la Drochia

© Flickr / ZaldyImgsyringe
syringe - Sputnik Moldova
Abonare
Deja cinci persoane din Republica Moldova şi-au pierdut viaţa din cauza gripei sezoniere. Experţii subliniază că gravitatea situaţiei epidemiologice în ţară este medie.

CHIŞINĂU, 12 feb – Sputnik. În Moldova a fost înregistrat un nou deces din cauza gripei sezoniere. Este vorba despre o femeie de 54 de ani, care s-a stins din viaţă din cauza complicaţiilor postgripale acute, a declarat pentru Sputnik vicedirectorul Centrului Naţional de Sănătate Publică, Constantin Spânu.

Грипп, маска ОРЗ, ОРВИ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Misiunea FMI şi-ar putea contramanda vizita în RM din cauza epidemiei de gripă

Potrivit datelor oficiale, până la ora actuală numărul total al persoanelor decedate în Moldova din cauza gripei este de 5. În ultimul caz este vorba de o femeie din satul Nicoerni, raionul Drochia.

„Femeia a decedat din cauza complicaţiilor postgripale acute şi pe fundalul diabetului şi obezităţii”, a declarat Constantin Spânu.

Potrivit autorităţilor, Republica Moldova a păşit în prima săptămână epidemiologică de infectare cu gripă. Indicatorul de 347 de bolnavi la o sută de mii de persoane este considerat de specialişti drept unul de gravitate medie.

Experţii precizează că la ora actuală în ţară predomină gripa de tipul A(H1N1)pmd09.

Anterior, Constantin Spânu declarase că dacă nu vor interveni alte tipuri de gripă, atunci spre sfârşitul lunii martie răspândirea virusului se va reduce semnificativ.

Fluxul de știri
0