Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Relaţiile economice moldo-ruse, analizate la Moscova

© Ministerul Economiei Octavian Calmâc, Alexandr Novac
Octavian Calmâc, Alexandr Novac - Sputnik Moldova
Abonare
Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmâc, a efectuat o vizită de lucru la Moscova, unde s-a întâlnit cu ministrul Energeticii al Federației Ruse, Aleksandr Novak, și vicepreședintele Gazprom, Alexandr Golubev.

CHIŞINĂU, 13 feb – Sputnik. Vicepreședintele concernului rus Gazprom, Valerii Golubev, va sosi într-o vizită de lucru la Chişinău în zilele de 2-3 martie pentru a analiza activitatea SA „Moldovagaz”.

La această înţelegere s-a ajuns în cadrul unei vizite de lucru la Moscova a viceprim-ministrului moldovean, ministrului Economiei, Octavian Calmâc.

La Moscova, Calmâc s-a întâlnit cu ministrul Energeticii al Federației Ruse, Aleksandr Novak, și vicepreședintele Gazprom, Alexandr Golubev.

Дожимная насосная газостанция - Sputnik Moldova
Într-un an, gazul rusesc livrat Moldovei s-a ieftinit cu aproximativ 162 dolari

Potrivit Ministerului Economiei, "oficialii au abordat un șir de subiecte privind cooperarea bilaterală în sfera energetică, situația actuală în domeniul aprovizionării Republicii Moldova cu gaze naturale și energie electrică din Federația Rusă, au stabilit un set de acțiuni necesare pentru dinamizarea relațiilor între cele două state pe această filieră".

De asemenea, ministrul Economiei s-a întâlnit şi cu Karina Țurcan, membru al Consiliului de Administrație al companiei „Интер РАО”. Interlocutorii au pus în discuție problematica furnizării energiei electrice pe teritoriul RM de către concernul rus și perspectivele de eficientizare a colaborării între companiile de profil din ambele țări.

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei al Republicii Moldova a fost însoțit de Andrian Pritula, Director general interimar al SA „Energocom”, precum și de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Dumitru Braghiș.

Fluxul de știri
0