Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon a vizitat o fabrică pe care a salvat-o acum un an

© Igor Dodon, FacebookIgor Dodon la fabrica de conserve din Budeşti
Igor Dodon la fabrica de conserve din Budeşti - Sputnik Moldova
Abonare
Aflat în vizită la o întreprindere de producere a conservelor, pentru care a reuşit să obţină acces pe piaţa rusă acum un an, Igor Dodon a declarat că politicile de stat din mai multe domenii ar trebui să fie revizuite din temelii.

CHIŞINĂU, 12 feb – Sputnik. Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a vizitat vineri o întreprindere de producere a conservelor. Politicianul a subliniat că acum un an i-a reuşit să deblocheze accesul pe piaţa rusă pentru mai mulţi producători moldoveni, care altfel ar fi ajuns la faliment.

Cavcaliuc - Sputnik Moldova
Politică
Cum a încercat Dodon să scoată miniştrii din casa Guvernului

„Astăzi am fost invitat să vizitez fabrica de conserve din localitatea Budeşti, municipiul Chişinău. Voi aminti că anul trecut ne-a reuşit să deschidem piaţa rusă pentru unele întreprinderi din sfera producerii de conserve”, a specificat Dodon pe o reţea de socializare.

Referindu-se la fabrica vizitată vineri, Dodon a subliniat că acum un an a reuşit să o salveze şi că fără accesul pe piaţa rusă obţinut întreprinderea ar fi falimentat şi sute de oameni ar fi rămas şomeri.

„Avem datoria să sprijinim producătorul autohton, să creăm condiţii prielnice pentru business-ul autohton”, a spus Dodon.

În opinia politicianului, Republica Moldova nu are viitor dacă nu va avea producători locali. Totodată, el susţine că „guvernarea oligarhică nu înţelege asta” şi că e necesară o revizuire din temelii a politicilor în domeniile fiscal, bugetar şi vamal.

 

Fluxul de știri
0