Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Performanță moldovenească - să furi în doar 40 de secunde

© Sputnik / А. Соломонов / Accesați arhiva multimediaСейфы
Сейфы - Sputnik Moldova
Abonare
Un grup de persoane bine pregătite pătrundeau în casele de schimb valutar și de amanet de unde, în mai puţin de un minut, scoteau seifuri cu obiecte de valoare.

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Colaboratorii organelor de drept au reținut opt membri ai unei grupări criminale specializate în furtul seifurilor din casele de schimb valutar și amanet, a declarat vineri la o conferință de presă Gheorghe Cavcaliuc, directorul interimar al Inspectoratului General al Poliției.

Служебная собака - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Grupare specializată în furturi şi trafic de droguri, destructurată de poliţie

"În timpul investigaţiilor au fost atestate cel puțin șase episoade de acest gen. Valoarea prejudiciului este evaluată la 3,5 milioane de lei", a spus Cavcaliuc.

Potrivit lui, din grupare făceau parte 12 persoane. Vârsta lor este cuprinsă între 21 și 37 de ani. Opt membri ai grupării, între care și liderul acesteia, au fost reținuți după ce au pătruns într-o casă de amanet și au scos un seif cu bani și obiecte de preț. Patru infractori se mai află încă în libertate.

"Ei erau pregătiți atât de bine, încât au reuşit în numai 40 de secunde să pătrundă în încăpere, să scoată seiful și să dispară într-o direcție necunoscută. Astfel, ei reuşeau să nu fie observați de paznici", mai a spus Cavcaliuc.

Aproape toți membrii grupării, potrivit şefului IGP, au fost trași la răspundere penală anterior pentru comiterea unor fapte deosebit de grave atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în alte țări. Toți suspecții au cetățenie dublă.

Valeriu Bodean, viceprocurorul interimar al municipiului Chișinău, a comunicat la rândul său că procurorii au cerut ca membrii grupării criminale să fie plasați în arest pentru 30 de zile.

"În noiembrie 2015, au fost înregistrate primele episoade. După ce a fost analizată metoda acestora de a acționa, a fost stabilită legătura dintre mai multe furturi", a spus Bodean.

În timpul perchezițiilor, asupra suspecților au fost găsite mai multe dintre obiectele furate. Conform legislației în vigoare, reținuții riscă de la 7 la 12 ani privațiune de libertate.

Fluxul de știri
0