Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Grupare specializată în furturi şi trafic de droguri, destructurată de poliţie

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужебная собака
Служебная собака - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au reţinut şase persoane, membri ai unei grupări criminale specializată în furtul de locuinţe şi vânzarea drogurilor.

CHIŞINĂU, 22 oct – Sputnik. Șase persoane din capitală, cu vârste cuprinse între 26 și 43 de ani, sunt suspectați de săvârșirea mai multor furturi și comercializarea ilegală a substanțelor narcotice. Membrii grupării au fost reținuți de ofițerii de investigații. 

În urma investigațiilor s-a stabilit, că în perioada lunilor mai-octombrie, suspecții au pătruns în 7 locuințe, 2 magazine și un salon de frumusețe de pe teritoriul municipiului Chișinău, de unde au sustras mijloace bănești, o arma de model „Baical”, bijuterii din aur, notebook-uri, o bicicletă și un televizor. 

Prejudiciul material cauzat victimelor se ridică la 400 de mii de lei. Bunurile sustrase erau vândute pe teritoriul municipiului Chișinău.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, au fost ridicate pachețele cu heroina și hașiș, banii marcați de la achiziția de control, cântare electronice folosite la comercializarea drogurilor și mai multe obiecte obținute în urma infracțiunilor.

Cei şase vor fi anchetaţi penal pentru frut şi vânzarea drogurilor. Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, ei riscă închisoare de la 7 la 15 ani. Anterior, membrii grupării au mai fost condamnaţi pentru infracţiuni similare.

 

Fluxul de știri
0