Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce sunt amânate ședințele de judecată în cazul BEM

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaМосковский городской суд
Московский городской суд - Sputnik Moldova
Abonare
Instanţa a transferat pentru luna martie audierile în dosarul acordării creditelor neperformante de la BEM, din cauză neprezentării unuia dintre participanții la proces.

CHIȘINĂU, 12 feb — Sputnik. Ședința Judecătoriei sectorului Buiucani al capitalei, în cadrul căreia vineri urma să fie examinat dosarul cu privire la acordarea creditelor neperformante de către Banca de Economii (BEM), a fost amânată pentru 28 martie.

Potrivit unuia dintre avocaţii inculpaților, şedinţa de vineri a fost amânată din cauza că "nu a fost prezent reprezentantul părții vătămate".

Iurie Roșca Юрие Рошка - Sputnik Moldova
Roșca: Declarația lui Candu, un semn că dosarul BEM va merge mai departe

În acest dosar, în calitate de inculpați figurează fostul șef al BEM Grigore Gacichevici și membrii consiliului de administrare al băncii. În prezent, Gacichevici se află în arest preventiv.

În cazul delapidărilor din sistemul financiar-bancar al Moldovei au fost pornite peste 40 de dosare penale, dintre care 20 au fost trimise deja în judecată. Primul dosar a fost iniţiat în iunie 2012, iar ultimul — la 30 noiembrie 2015. Ancheta analizează în total eliberarea a peste 50 de credite deosebit de mari. În procesul cercetării au fost interogate aproximativ 400 de persoane și efectuate peste 100 de percheziții.

Fluxul de știri
0