Roșca: Declarația lui Candu, un semn că dosarul BEM va merge mai departe

© fb.com/iurie.rosca.1Iurie Roșca Юрие Рошка
Iurie Roșca Юрие Рошка - Sputnik Moldova
Abonare
Politicianul Iurie Roșca consideră că declarația lui Andrian Candu privind implicarea liderilor PLDM în furtul de la BEM ar putea însemna că, în curând, în vizorul anchetei ar putea intra noi fruntași liberal-democrați.

CHIŞINĂU, 8 nov — Sputnik. Fostul lider creștin-democrat Iurie Roșca consideră că, sub aspect strict politic, vicepreședintele PDM Andrian Candu a făcut o greșeală declarând că democrații au știut că liderii PLDM fură banii din sistemul bancar, dar nu au intervenit. Solicitat de Sputnik Moldova să comenteze afirmațiile președintelui legislativului, Roșca a spus: "Probabil, din lipsă de experiență și din dorința de a epata, domnul Candu recunoaște involuntar că Partidul Democrat a știut din capul locului că se pune la cale o astfel de crimă fără precedent în istoria Republicii Moldova și nu a reacționat potrivit legislației și interesului public. Prin urmare, putem să concluzionăm că Partidul Democrat și liderii acestuia sunt complici măcar prin tăcere, prin punere sub tăcere și prin lipsa de reacție la furtul secolului", a menționat politicianul.

Alexandru Slusari - Sputnik Moldova
Alexandru Slusari: Candu trebuie să depună mărturii în dosarul BEM - PLDM

În același timp, Iurie Roșca consideră că declarația lui Andrian Candu poate fi un semn că ancheta în cazul BEM va merge mai departe și sub acuzație ar putea intra noi fruntași ai PLDM. "Pe de altă parte, există și partea pozitivă a acestei declarații care ne poate face să credem că, într-o perspectivă nu prea îndepărtată, Partidul Democrat sau exponenții acestui partid și instituțiile pe care le controlează au să scoată în vileag și ale crime economice deosebit de grave sau, eventual, va contribui la aprofundarea anchetei în care se va pomeni drept inculpat nu doar Filat, dar și alți ortaci ai acestuia", a concluzionat Iurie Roșca.

Precizăm că președintele Parlamentului, Andrian Candu, care este și vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova, a postat sâmbătă un mesaj pe pagina sa de facebook în care afirmă: "Cea mai mare greșeală pe care PDM a făcut-o, și și-o asumă, este faptul că nu a intervenit mai prompt și public în a-i opri pe liderii PLDM să fure miliardul din sistemul bancar. Iată de ce, dacă să furi miliardul pentru PLDM este a fi „proeuropean", atunci, evident, eu cu colegii mei din PDM nu vrem să fim asociați cu acestea", a scris pe internet fruntașul democrat.  

Fluxul de știri
0