Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce datorează autorităţile moldoveneşti Uniunii Europene

© Sputnik / Miroslav RotariGuvern alerta cu bomba
Guvern alerta cu bomba - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul şi Guvernul şi-au sincronizat agendele. Conducătorii acestora au decis să lichideze în 30 de zile restanţele ce ţin de implementarea Acordului de asociere cu UE.

CHIŞINĂU, 12 feb – Sputnik. Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a subliniat că executivul şi legislativul au reuşit să-şi sincronizeze agendele, iar Prim-ministrul Pavel Filip a calificat şedinţa comună drept una foarte importantă şi necesară.

Bani - Sputnik Moldova
Ministerul Economiei are o agendă ambiţioasă pentru 100 de zile

Potrivit premierului şi spicherului, astfel de întâlniri, cu participarea membrilor Guvernului, membrilor prezidiului Parlamentului şi a preşedinţilor comisiilor parlamentare, vor fi organizate lunar. Următoarea şedinţă de acest gen la avea loc la 11 martie.

„Am identificat cele mai stringente restanţe privind implementarea Acordului de asociere, care urmează a fi lichidate imediat. O astfel de conlucrare este utilă şi necesară”, a spus Candu.

Premierul Pavel Filip a subliniat că la nivelul Guvernului va fi aprobat un calendar de lichidare a restanţelor. Acesta va fi de 30 de zile.

Filip a recunoscut că este un termen mult prea ambiţios, dar a remarcat faptul că situaţia este gravă şi este cazul ca Executivul şi Legislativul să acţioneze rapid.

Potrivit lui Filip, restanţele ce vizează acordul de asociere cu UE sunt mari. Dintre proiectele ce urmau să fie adoptate, care sunt în număr de 115, doar 32 au fost transmise de fostul guvern în Parlament în anul 2015. Este vorba despre domenii precum cel energetic, justiţie, agricultura etc. Şeful Guvernului a promis că lista restanţelor va fi făcută publică.

Fluxul de știri
0