Aproape 1 milion de migranţi au intrat în Europa în 2015

© Sputnik / Сергей Строителев / Accesați arhiva multimediaСитуация с беженцами на греческом острове Лесбос
Ситуация с беженцами на греческом острове Лесбос - Sputnik Moldova
Abonare
Organizația Internațională pentru Migrații este îngrijorată atât de creşterea fluxului de migranţi, cât şi de numărul mare de decese în timpul tentativelor de traversare a Mediteranei.

CHIŞINĂU, 18 dec — Sputnik. De la începutul anului 2015, pe teritoriul Europei au intrat 991 de mii de refugiaţi, iar numărul acestora ar putea depăşi 1 milion în zilele următoare, a anunțat vineri Organizația Internațională pentru Migrații (OIM), transmite Reuters, citat de AGERPRES.

„Asistăm la fluxuri (de migrație) atât de mari la acest sfârșit de an, încât OIM estimează că, poate până marți sau chiar mai devreme, se va depăși

Беженцы на острове Лесбос в Греции - Sputnik Moldova
Criza imigraţiei dezbină Europa
pragul de 1 milion (…) Este o situație cu totul ieșită din comun", a declarat Joel Millman, purtător de cuvânt al organizației.

Europa este confruntată în acest an cu cea mai mare criză migratorie de după Al Doilea Război Mondial, numărul total al migranților și refugiaților urmând să îl depășească de cel puțin patru ori pe cel din 2014.

Începând din 16 octombrie, OIM a consemnat 422 de decese, o medie de șapte pe zi, în timpul tentativelor de traversare a Mediteranei, a mai menţionat purtătorul de cuvânt.

Fluxul de știri
0