Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mihai Hâncu: sindicatele vor continua presiunile asupra autorităţilor

© Sputnik / Evghenii PanasencoПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Vicepreședintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM), Mihai Hâncu, a declarat în discuția cu jurnalistul agenției Sputnik că sindicatele au apreciat intenția Guvernului de a indexa pensiile, însă acest lucru nu-i va face pe sindicaliști să renunțe la solicitarea de majorare a veniturilor populației.

CHIȘINĂU, 9 feb — Sputnik. Vicepreședintele Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Mihai Hâncu, a declarat marți pentru corespondentul Sputnik că, deși Guvernul RM a decis să majoreze pensiile, CNSM va solicita majorarea în continuare a veniturilor pensionarilor, persoanelor cu dizabilități și, desigur, pentru persoanele încadrate în câmpul muncii.

пожилые люди - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Guvernul a modificat procedura de stabilire a pensiilor

Cabinetul de Miniștri a promis săptămâna trecută indexarea pensiilor cu 10%, indicele mediu stabilit fiind de 1315 lei. Totodată, indemnizația unică la nașterea copilului rămâne la nivelul anului 2015: 3100 de lei la nașterea primului copil și câte 3400 de lei pentru fiecare copil următor. Cât despre indemnizația  pentru îngrijirea copilului până la vârsta de trei ani, aceasta va crește cu aproape 84 de lei și va constitui 1265 de lei.

Persoanele care și-au pierdut capacitatea de muncă din cauza accidentelor la locul de muncă vor primi o indemnizație lunară de 1470 de lei, ceea ce înseamnă cu 10% mai mult decât în anul precedent.

Angela Merkel - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Angela Merkel va primi un supliment la pensie din bugetul Moldovei

„Săptămâna trecută ne-am întâlnit cu ministrul Economiei și am discutat despre necesitatea majorării în continuare a pensiilor. Ne-a promis că așa va fi, însă pe etape. Noi planificăm și alte întâlniri cu reprezentanții ministerului", a menționat Hâncu.

Potrivit acestuia, „s-au dat asigurări că salariile, cu timpul, vor fi majorate cu 15%".

„Desigur, aceste majorări sunt mai mult decât insuficiente. Însă în ultima perioadă în general nu s-a făcut nimic în acest sens. Așa că, mulțumim și pentru atât. Dar nu avem de gând să ne oprim aici", a conchis Hâncu.

Fluxul de știri
0