Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Angela Merkel va primi un supliment la pensie din bugetul Moldovei

© Sputnik / Grigoriy SisoevAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit legislaţiei Moldovei, deţinătorii de distincţii beneficiază şi de un adaos suplimentar la pensie. Cancelarul Germaniei a fost decorat cu Ordinul Republicii.

CHIŞINĂU, 21 nov – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va primi o indemnizaţie lunară de 500 de lei din bugetul de stat al Moldovei. Cel puţin aceasta reiese din prevederile legislaţiei, care spune că deţinătorii de distincţii beneficiază şi de un adaos suplimentar la pensie. 

Preşedintele Republicii Moldova a decorat-o vineri pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, cu distincţia de stat „Ordinul Republicii”.

Astfel, în cazul celor care au fost decoraţi cu „Ordinul Republicii” legislaţia prevede o alocaţie lunară de 500 de lei, echivalent a aproape 23 de euro. 

Bundeskanzlerin Angela Merkel in Moskau eingetroffen - Sputnik Moldova
Politică
Merkel trebuie să vină la Chişinău să-şi ia ordinul de la preşedintele Timofti

Merkel va putea beneficia de această indemnizaţie doar când va atinge vârsta de pensionare, adică peste patru ani. În Germania se iese la pensie la 65 de ani. 

De 23 de euro, în Germania îţi poţi procura de la 5 la 11 pâini (care costă între 2 şi 4 euro) sau de la 9 la 40 de beri (care în Germania costă între 0,55 euro cenţi – 2,45 euro).   

Ordinul Republicii este distincţia supremă a Republicii Moldova, care este conferită de preşedintele ţării „pentru merite excepţionale în toate domeniile de activitate întru binele Patriei şi al omenirii”.


Fluxul de știri
0