Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lovitură grea pentru Voronin. O felie din PCRM pleacă spre un alt partid

© Sputnik / Мирослав РотарьВладимир Воронин Vladimir Voronin
Владимир Воронин Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Abonare
Reprezentanţii şi liderii PCRM din mai multe raioane ale ţării au anunţat că părăsesc partidul. În opinia lor, PCRM nu mai este adevărata opoziţie. Aceştia vor susţine un alt partid politic.

CHIŞINĂU, 8 feb – Sputnik. Un grup de conducători ai organizaţiilor primare de partid ale PCRM din mai multe raioane, precum şi numeroşi aleşi locali comunişti, au anunţat luni că părăsesc partidul condus de Vladimir Voronin şi aderă la Partidul Socialiştilor din Republica Moldova.

Este vorba despre membri activi ai PCRM din mai multe localităţi ale raioanelor Ştefan Vodă, Ialoveni, Sângerei, Călăraşi, Străşeni, Ungheni, Floreşti, Glodeni, Drochia şi municipiul Chişinău.

Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: PCRM şi-a dat obştescul sfârşit. Invit comuniştii în PSRM

Aceşti foşti membri ai PCRM au semnat o declaraţie, în care au menţionat că o perioadă îndelungată au fost credincioşi idealurilor formaţiunii, au urmat cursul  politic al acesteia, iar din 2009, de când partidul este în opoziţie, au luptat pentru revenirea acestuia la putere.

Semnatarii declaraţiei susţin că au crezut că partidul va avea putere şi voinţă să consolideze forţele de stâng în Moldova, însă, contrar acestor aşteptări, „Voronin a dat partidul în arendă”, iar în primele rânduri ale formaţiunii ar fi ajuns „cele mai lipsite de principii persoane”.

„Astăzi PCRM, ca partid de opoziţie consolidat şi viguros nu mai există”, au mai declarat foştii comunişti.

Totodată, aceştia susţin că la ora actuală numai PSRM este singurul partid de opoziţie autentic şi singurul moştenitor adevărat al fostului PCRM, fapt confirmat de-a lungul anilor în primul rând prin comportamentul liderului socialiştilor, Igor Dodon.

Semnatarii declaraţiei au mai menţionat că doar PSRM poate salva Republica Moldova de unionism şi este în măsură să refacă economie, precum şi să-i tragă la răspundere pe cei care se fac vinovaţi de furturile colosale din sistemul financiar-bancar al ţării.

Fluxul de știri
0