Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: PCRM şi-a dat obştescul sfârşit. Invit comuniştii în PSRM

© Sputnik / Евгений ПанасенкоИгорь Додон
Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PSRM, Igor Dodon, susţine că plecarea celor 14 deputaţi din fracţiunea PCRM nu înseamnă altceva decât decesul politic al acestei formaţiuni. El le sugerează comuniştilor care împărtăşesc sincer viziunile de stânga să adere la PSRM.

CHIŞINĂU, 21 dec – Sputnik. În contextul plecării celor 14 deputaţi comunişti din fracţiunea PCRM, liderul PSRM, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că socialiştii au rămas singurii pe eşichierul de stânga.

„Am fost primii pe stânga, acum am rămas unicii pe stânga! PCRM şi-a dat azi obştescul sfârşit. Eu încă în 2011 am semnalat problemele grave ale acestei formaţiuni”, a comentat Igor Dodon.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Ghimpu nu crede în „decomunizarea” celor 14 foşti comunişti

Politicianul a subliniat că va urmări comportamentul de mai departe al deputaţilor care au părăsit PCRM-ul.

Totodată, Dodon se întreabă dacă nu cumva ceea ce s-a întâmplat luni este un truc.

„Oare nu există acceptul lui Voronin pentru această separare, pentru a oferi indirect voturi noului guvern? Poate e o combinație menită să ușureze decizia lui Ghimpu, care va spune că a votat Guvernul în comun cu „social-democrații”, nu cu comuniștii?”, a menţionat Igor Dodon.

„Ne convingem încă o dată că Partidul Socialiștilor rămâne a fi unica formațiune de opoziție de pe stânga și suntem deschiși pentru discuții și cooperare cu cei care împărtășesc viziunile noastre. Venim cu un apel către toate structurile teritoriale ale PCRM să ia acum atitudine, să demonstreze curaj și înțelepciune politică și să adere la Partidul Socialiștilor”, a mai scris liderul socialiştilor.

„Să vedem și cine dintre deputații care se declară de stânga vor împărtăși viziunile noastre. În scurt timp, totul va fi clar”, a conchis politicianul.

Fluxul de știri
0