Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Trei persoane au fost învinuite de contrabandă cu mercur

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
Trei indivizi au introdus ilegal în ţară 20 de kilograme de mercur din Federaţia Rusă pentru comercializarea ulterioară acestuia.

CHIŞINĂU, 8 feb — Sputnik. Procuratura municipiului Chişinău a înaintat învinuirea în privinţa a trei persoane, acuzate de încălcarea regulilor de circulaţie a substanţelor toxice, introduse pe teritoriul Republicii Moldova prin contrabandă.

Ofițer Pantera - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În curtea unei case din Cantemir au fost găsite 8 kg de mercur

Potrivit procurorilor, persoanele respective au transportat din Federaţia Rusă şi au introdus prin contrabandă peste frontiera vamală a Republicii Moldova 20 kg de substanţă toxică (mercur alb), estimat la peste 1.2 milioane lei.

„Ulterior, învinuiţii au păstrat mercurul pe teritoriul ţării pentru comercializare, acţiuni prin care au creat pericolul cauzării de daune esenţiale populaţiei şi mediului", se arată în comunicatul Procuraturii.

Cei trei au vârstele cuprinse între 50 şi 63 de ani, iar la demersul procurorilor aceştia au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de închisoare.

Fluxul de știri
0