Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În curtea unei case din Cantemir au fost găsite 8 kg de mercur

© Sputnik / Miroslav RotariOfițer Pantera
Ofițer Pantera - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În curtea unei case din Cantemir erau îngropate 8 kg de mercur care au fost descoperite de către colaboratorii organelor ocrotirii ordinii de drept.

CHIȘINĂU, 12 dec — Sputnik. Colaboratorii poliției au reținut doi locuitori ai orașului Cantemir, aceștia fiind suspectați de comercializarea substanțelor toxice.

Potrivit Inspectoratului General de Poliție al MAI al RM, în timpul perchezițiilor la domiciliul suspecților, anchetatorii au găsit probe doveditoare ale informației operative pe care o primiseră. Mercurul era păstrat în sticle și îngropat în pământ. Unuia dintre infractori i-a fost confiscată o armă pneumatică.

Locuitorii de pe strada unde a fost găsit Cesiul nu se simt în siguranţă - Sputnik Moldova
Video
Locuitorii de pe strada unde a fost găsit Cesiul nu se simt în siguranţă

Răufăcătorii intenționau să vândă mercurul la negru și contau să obțină pe el circa 200 mii de euro.

În prezent pe acest caz a fost intentat un dosar penal pe art. 224 Cod Penal al RM, conform căruia persoanele suspectate riscă de la 5 la 10 ani privațiune de libertate.

Mercurul și compușii săi sunt substanțe foarte toxice. Ele se volatilizează ușor reacționând repede și uniform la schimbările de temperatură. Substanțele respective sunt utilizate în domeniul tehnic, industria chimică și medicină, în special pentru prepararea medicamentelor și a dezinfectanților.

Fluxul de știri
0