Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sindicaliştii au opinie separată: nu sunt de acord cu impozitul pe maşini

© Sputnik / Мирослав Ротарьtransport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины
transport microbuse masini транспорт микроавтобусы машины - Sputnik Moldova
Abonare
Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor nu susține introducerea impozitului pe autovehicule, care urmează să substituie taxa de drum.

CHIŞINĂU, 8 feb – Sputnik. Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova își exprimă dezacordul față de substituirea taxei pentru folosirea drumurilor prin impozitul pe autovehicule, propus spre colectare în bugetele locale în documentul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2016.

Большегрузный транспорт на улицах Москвы - Sputnik Moldova
Transportatorii moldoveni cer ajutorul autorităţilor

Președintele Federației, Boris Rojnevschi, a declarat că această măsură va încuraja autoritățile locale să utilizeze banii acumulați din impozite pentru alte necesități decât cele de reparaţie şi întreținere a drumurilor. Pe de altă parte, acumulările de bază vor fi în municipiile Chişinău şi Bălţi, unde sunt înregistrate majoritatea unităţilor de transport.

”Există riscul ca o parte a surselor fondului rutier să fie gestionate neprofesionist, iar automobiliștii, ca proprietari de imobil, vor fi privați de dreptul de a cere drumuri bune și infrastructură corespunzătoare după majorarea taxei rutiere”, consideră liderul sindical.

Sindicaliștii din ramură solicită Guvernului să revizuiască politica privind importul mijloacelor de transport care favorizează creşterea numărului unităţilor înregistrate în afara țării, dar și baza legislativă imperfectă, care permite activitatea ilicită a transportului auto de călători atât în țară, cât și peste hotarele ei.

Federaţia Sindicatelor Transportatorilor și Drumarilor din Republica Moldova insistă și asupra reglementării activității gărilor și stațiilor auto, pentru a exclude cazurile de călătorii fără bilete.

Fluxul de știri
0