Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Emisarul european Petras Auštrevičius a revenit în Moldova

© parlament.mdAndrian Candu la întrevedere cu Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius
Andrian Candu la întrevedere cu Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Parlamentului European şi raportorul UE pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, se află într-o nouă vizită oficială în ţara noastră. Anterior acesta declarase la Chişinău că autorităţile moldovene trebuie să implementeze Acordul de asociere prin fapte, nu prin vorbe, precum şi să combată corupţia.

CHIŞINĂU, 8 feb – Sputnik. Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, se va afla într-o vizită oficială în ţara noastră, în perioada 8 – 11 febriarie curent, informează serviciul de presă al Parlamentului printr-un comunicat difuzat luni.

Programul vizitei include întrevederi cu Președintele Republicii Moldova Nicolae Timofti, Prim-ministrul Pavel Filip, Vicepreședintele Parlamentului Liliana Palihovici și cu Viceprim-ministrul Andrei Galbur, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Petras Austrevicius - Sputnik Moldova
Politică
Petras Austrevicius: Bruxelles-ul crede în reforme, nu în promisiuni

În comunicat se mai menţionează că Auštrevičius va discuta şi cu deputații Marian Lupu, Președintele Partidului Democrat, Mihai Ghimpu, Președintele Partidului Liberal, Violeta Ivanov, membră a Comisiei politică externă și integrare europeană, precum și cu Vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleț.

Eurodeputatul Petras Auštrevičius este și coordonatorul Programului anual de cooperare între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova pentru anul 2016. Programul de cooperare prevede oferirea de asistență Parlamentului în aproximarea și armonizarea legislației naționale cu acquis-ul comunitar, precum și în consolidarea capacităților comisiilor parlamentare, a mai subliniat sursa.

În cadrul primei sale vizite la Chişinău în calitate de coraportor pentru Republica Moldova, Auštrevičius a declarat că Bruxelles-ul crede în reforme nu în promisiuni şi aşteaptă de la RM o guvernare care să fie proeuropeană nu doar prin proclamarea unui curs proeuropean, ci şi prin dezvoltare economică.

Fluxul de știri
0