Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Petras Austrevicius: Bruxelles-ul crede în reforme, nu în promisiuni

© Sputnik / Captură privesc.euPetras Austrevicius
Petras Austrevicius - Sputnik Moldova
Abonare
Coraportul Parlamentului European, Petras Austrevicius, aflat într-o vizită la Chişinău, a precizat ce aşteaptă Bruxelles-ul de la Republica Moldova.

CHIŞINĂU, 2 iul – Sputnik. Coraportul Parlamentului European, Petras Austrevicius, a declarat, joi, după întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, că Comisia Europeană lansează un nou program de cooperare cu ţara noastră.

Natalia Gherman Наталия Герман - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Europa aşteaptă o guvernare stabilă în Moldova

Potrivit lui Austrevicius, este vorba despre un dialog cu Parlamentul, partidele politice şi Comisia Electorală Centrală din ţara noastră.

Referindu-se la discuţiile cu şeful statului, coraportorul Parlamentului European a menţionat că s-a referit la primii paşi făcuţi de Moldova în implementarea Acordului de asociere cu UE. „Este un început bun. Autorităţile Moldovei trebuie să continue această cale. Moldova este în frunte, dar trebuie să facă eforturi pentru a-şi păstra această poziţie şi pentru a deveni lider. Pentru asta e nevoie de eforturi, performanţe şi reforme. Bruxelles-ul crede în reforme nu în promisiuni şi aşteaptă de la RM o guvernare care să fie proeuropeană nu doar prin proclamarea unui curs proeuropean, ci şi prin dezvoltare economică. În special, este vorba despre locuri de muncă, noi oportunităţi, reducerea birocraţiei şi combaterea corupţiei. Corupţia este ceea ce trebuie să fie eradicat de urgenţă în această ţară. În caz contrar, Moldova va rămâne pe viitor o ţară coruptă, netransparentă şi un stat captiv”, a declarat Austrevicius.

 

Fluxul de știri
0