Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ion Diacov: Cazul atacului asupra lui Drăguțanu nu va fi descoperit

© Sputnik / Мирослав РотарьДом Дрэгуцан
Дом Дрэгуцан - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, consideră că nu va fi descoperit cazul atacului terorist îndreptat asupra guvernatorului BNM în exercițiu, Dorin Drăguțanu.

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Ex-procurorul capitalei RM, Ion Diacov, a calificat infracțiunea drept „neordinară", punând la îndoială faptul că infractorii au atentat la viața principalului bancher al țării.

„Scopul lor a fost josnic. Sunt sigur că acest caz nu va fi descoperit. Deoarece tot așa nu au fost descoperite cazul „7 aprilie" și alte infracțiuni. Aceasta este o infracțiune neordinară. Este foarte complicat să presupui cine a făcut acest lucru și de ce", a declarat Ion Diacov comentând cazul pentru corespondentul Sputnik.

Explozie - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atac terorist la Chişinău. Cine a fost ţinta acestuia

Procurorul este convins că atentatul are legătură cu activitatea profesională a lui Drăguțanu.

„Fie prieteni, fie neprieteni, însă cu siguranță este legat de activitatea sa. Este un caz foarte complicat. Consider că aici este vorba de o intenție cu bătaie lungă", a conchis fostul procuror al Chișinăului.

În noaptea spre 1 februarie în balconul casei guvernatorului BNM, Dorin Drăguțanu, a fost aruncată o grenadă RGD-5. Au fost distruse unele elemente ale construcției. Drăguțanu și membrii familiei sale nu au avut de suferit.

Procuratura Generală a deschis un dosar penal pe acest caz conform art. 278 CP al RM „Act terorist", care prevede pedeapsa cu închisoarea de la opt până la 15 ani.

Potrivit unor date, acest atac ar putea fi legat de controalele pe care le-a demarat BNM în câteva bănci din țară, însă poliția nu se grăbește să facă publică această versiune.

Drăguțanu și-a depus cererea de demisie din funcția de guvernator al BNM în septembrie anul trecut. Termenul de trei luni prevăzut de lege pentru acceptarea demisiei guvernatorului a expirat în decembrie, însă Parlamentul RM așa și nu a votat pentru aceasta.

Fluxul de știri
0