Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Atac terorist la Chişinău. Cine a fost ţinta acestuia

© Sputnik / Константин ЧалабовExplozie
Explozie - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Explozia grenadei aruncată în curtea casei guvernatorului BNM, Dorin Drăguţanu, este calificată de organele de drept ca un atac terorist.

CHIŞINĂU, 1 feb – Sputnik. Procuratura a deschis un dosar penal în legătură cu explozia ce s-a produs la Chişinău în jurul orei 02.00, în noaptea de duminică spre luni. Cazul este investigat în baza articolului 278 din Codul penal, „Atacul terorist”.

Ситуация в Париже после серии терактов - Sputnik Moldova
Risc de atacuri teroriste în mai multe capitale europene

Este vorba despre explozia produsă la balconul unei case din capitală, în care locuieşte guvernatorul în exerciţiu al BNM, Dorin Drăguţanu.

Ofiţerul de presă al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, Maria Vieru, a comunicat pentru Sputnik că dosarul penal a fost intentat în baza articolului 278 din Codul penal (Atacul terorist) în legătură cu faptul producerii exploziei.

La ora actuală, potrivit sursei, organele de drept încă nu au nici un suspect. Autorii atacului urmează să fie identificaţi în cadrul investigaţiilor.

Surse din cadrul Poliţiei capitalei au declarat pentru Sputnik că explozia a fost provocată de o grenadă, ce a fost aruncată la balconul casei.

Nicio persoană nu a fost rănită, însă au fost deteriorate elemente ale construcţiei respective.

© Sputnik / Мирослав РотарьДом Дрэгуцан
Дом Дрэгуцан - Sputnik Moldova
Дом Дрэгуцан
Fluxul de știri
0