Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM convoacă primarii şi consilierii care încă nu au părăsit partidul

© privesc.euVadim Pistrinciuc, vicepreşedinte PLDM
Vadim Pistrinciuc, vicepreşedinte PLDM - Sputnik Moldova
Abonare
Primarii şi consilierii aleşi în funcţii din partea Partidului Liberal Democrat sunt invitaţi la o întrunire a aleşilor locali liberal-democraţi. Astfel, formaţiunea va putea să afle cu mai multă exactitate cine sunt primarii şi consilierii locali care mai răspund la apelul conducerii PLDM.

CHIŞINĂU, 6 feb – Sputnik. Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi adună primarii şi consilierii locali la o întrunire a aleşilor locali liberal-democraţi.

Serviciul de presă al PLDM a anunţat că evenimentul va avea loc la 6 februarie curent, în capitală, în incinta Casei Sindicatelor, începând cu ora 11.00.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
În PLDM vor rămâne doar portarul și dereticătoarea

Totodată, serviciul de presă a promis oportunităţi pentru mass-media şi anume imagini protocolare şi declaraţii post-eveniment.

La alegerile locale generale din iunie 2015, PLDM a obţinut, la nivel naţional, o reprezentare de peste 20 la sută în consiliile locale de nivelul întâi şi doi. De asemenea, la nivel de ţară, PLDM a obţinut peste 30 la sută din numărul total de funcţii de primar.

Ulterior, după reţinerea şi arestarea liderului PLDM, Vlad Filat, la 15 octombrie 2015, formaţiunea a început să piardă brusc din influenţă. Guvernul condus de liberal-democratul Valeriu Streleţ a fost demis pentru corupţie.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Scandal în PLDM în legătură cu votul pentru guvernul Filip

Încercările lui Valeriu Streleţ, numit de către Vlad Filat drept lider interimar al PLDM de a negocia o condiţie mai bună pentru acest partid într-o nouă coaliţie de guvernare au eşuat lamentabil, iar liberal-democraţii s-au retras în opoziţie.

Însă o parte dintre deputaţii PLDM au votat pentru învestirea Guvernului condus de democratul Pavel Filip. Aceşti deputaţi, cu excepţia lui Valeriu Ghileţchi, au fost excluşi din fracţiunea PLDM. Astfel PLDM şi-a slăbit esenţial poziţiile şi în Parlament.

Ulterior, după anunţarea retragerii PLDM în opoziţie, a urmat o serie de plecări din formaţiune a primarilor şi consilierilor, care s-au arătat revoltaţi de nedorinţa conducerii partidului de a participa la guvernare.

Astfel, sâmbătă PLDM va face un prim bilanţ şi va constata cine sunt aleşii locali pe care mai poate conta.

Fluxul de știri
0