Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Scandal în PLDM în legătură cu votul pentru guvernul Filip

© Sputnik / Мирослав РотарьПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul ales pe lista PLDM, Ion Balan, susţine că nu doar cei şapte, ci şi alţi colegi de ai săi liberal-democraţi ar dori să susţină guvernul pe care îl va forma Pavel Filip, dacă acesta va accepta condiţiile liberal-democraţilor.

CHIŞINĂU, 18 ian – Sputnik. Deputatul Ion Balan susţine că deocamdată şapte deputaţi care au acces în Parlament pe lista PLDM susţin formarea majorităţii parlamentare şi candidatura lui Pavel Filip la funcţia de prim-ministru. Totodată, alesul a declarat că ultima şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PLDM s-ar fi desfăşurat cu abateri grave de la statutul formaţiunii.

Парламент - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Primele declaraţii ale deputaţilor PLDM care au decis să susţină candidatul PD

Şedinţa (de sâmbătă, n. red.) a Consiliului Politic Naţional al PLDM s-a desfăşurat cu multe încălcări ale statutului. Au fost excluşi mai mulţi membri din Consiliul Politic, alţii au fost acceptaţi în mod ad-hoc, fără o decizie a Biroului Politic şi a altor organe de conducere ale partidului”, a declarat Balan.

Deputatul a mai spus că „dintre cei 233 de membri ai Consiliului Politic Naţional, doar 73 au decis retragerea PLDM în opoziţie”.

„Mai mulţi membri ai Consiliului Politic Naţional al PLDM pledează pentru majoritate parlamentară şi învestirea guvernului. La ultimul Consiliu Politic Naţional au fost prezenţi doar 136 de membri. În legătură cu modificările care au fost operate ad-hoc, unii nici nu se ştie dacă mai sunt membri de partid”, a mai declarat deputatul Ion Balan.

Dânsul susţine că cei şapte deputaţi liberal-democraţi care au semnat pentru susţinerea „Guvernului Filip” se vor implica în grupurile de lucru pentru pregătirea programului de guvernare, iar acesta va avea la bază programul guvernului Streleţ.

Totodată, Balan a subliniat că se aşteaptă ca mai mulţi colegi de ai săi din PLDM să susţină guvernul Filip.

„În discuţiile din fracţiune mai multe voci au fost pentru învestirea acestui guvern”, a subliniat Balan.

Fluxul de știri
0