Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: opoziția va continua protestele la Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariProteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016
Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Liderii opoziției sunt convinși că autoritățile vor tărăgăna convocarea primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară a Parlamentului. Cu toate acestea, organizatorii protestelor nu vor renunţa la manifestaţiile antiguvernamentale.

CHIȘINĂU, 3 feb — Sputnik. Partidul Socialiștilor insistă asupra continuării protestelor și amplificării presiunii asupra guvernării, a declarat pentru Sputnik liderul formațiunii politice Igor Dodon.

Igor Dodon şi Irina Vlah la Comrat - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a vorbit la Comrat despre politica externă a ţării şi despre proteste

Săptămâna trecută, forțele de opoziție și reprezentanții societății civile s-au întrunit într-o ședință a "Forumului Civic", după care liderii protestatarilor au decis să ia o pauză de câteva zile, pentru a structura revendicările și propunerilor protestatarilor.

"Societatea civilă încă nu a încheiat activitatea de sistematizare a propunerilor. Partidul Socialiștilor este gata în orice moment să continue protestele, dar am avut o înțelegere că toate acțiunile de protest se vor desfăşura împreună cu partenerii. Azi seara ne vom întâlni și vom discuta", a spus Dodon.

Anterior, liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, a declarat că "de îndată ce va fi anunțată data primei ședințe a Parlamentului, vom veni la această ședință și vom înainta toate revendicările formulate la proteste și cele care au fost înaintate la forum. Iar fără un rezultat nu vom pleca de acolo".

Ședința Parlamentului, cel mai probabil, nu va avea loc în această săptămână. Secretariatul Legislativului susține că aceasta ar putea avea loc pe data de 12 sau 19 februarie", a mai spus Dodon.

народный форум 29.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Opoziţia îşi ia o pauză de patru zile pentru reevaluarea revendicărilor

Din septembrie 2015, la Chișinău au loc proteste ale opoziției de stânga și de centru dreapta împotriva actualei puteri. De la 20 ianuarie, forțele de opoziție de stânga — Partidul Socialiștilor și "Partidul Nostru", dar și platforma de centru dreapta "DA", şi-au activizat manifestaţiile pe fundalul învestirii Guvernului Filip.

Printre principalele revendicări ale protestatarilor figurează demisia guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor parlamentare anticipate, dar și modificarea Constituției în vederea alegerii directe a președintelui țării.

Fluxul de știri
0