Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Avocaţii lui Filat s-au îmbolnăvit

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 26.01.2016
Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Şedinţa de judecată în cazul ex-premierului Vladimir Filat a fost amânată pe motiv că avocaţii acestuia s-au îmbolnăvit.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. Şedinţa de judecată de joi în cazul ex-premierului Vladimir Filat, în cadrul căreia magistraţii urmau să înceapă examinarea probelor acuzării, a fost amânată pe motiv că avocaţii deputatului PLDM s-au îmbolnăvit.  

La Judecătoria Buiucani urma să aibă loc joi, 28 ianuarie, şedinţa în fond în cadrul dosarului ex-premierului Vladimir Filat, învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în amplul dosar al fraudelor de la Banca de Economii a Moldovei. 

Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Probele care îl incriminează pe Filat, examinate joi de Judecătoria Buiucani

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că şedinţa a fost amânată, deoarece apărarea a depus cerere motivând starea de sănătate precară. 

„Este un motiv scuzabil, a fost amânată pentru săptămâna viitoare, marţi la ora 11.00”, a precizat procurorul.

Beţişor a declarat după ultima şedinţă de judecată, din 26 ianuarie, când avocaţii ex-premierului au depus mai multe cereri în faţa instanţei că se creează impresia că „apărarea încearcă să tergiverseze examinarea cauzei penale”.

Atunci, avocaţii au cerut declararea nulităţii rechizitoriului şi încetarea dosarului penal pe numele lui Filat. Cererea a fost respinsă de magistraţi.

La şedinţa din 28 ianuarie, magistraţii urmau să înceapă examinarea probelor prezentate în instanţă de organul de urmărire penală.

„După ce vor fi finalizate probele acuzării, dacă vor fi probe ale apărării, va veni şi partea apărării cu solicitările sale”, a declarat Beţişor.

Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Republica Moldova
PLDM: ceea ce a furat Filat de la BEM este doar o picătură

La precedenta şedinţă care a avut loc marţi, 26 ianuarie, Vladimir Filat a declarat în faţa instanţei că este nevinovat.

Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitelor servicii.

O parte din probele acumulate de acuzare au fost trimise în judecată în luna decembrie, anul trecut. Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA, la 15 octombrie 2015, chiar în sala de şedinţe a Parlamentului, imediat ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. Ex-premierul se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Fluxul de știri
0