Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Probele care îl incriminează pe Filat, examinate joi de Judecătoria Buiucani

© Sputnik / Мирослав РотарьВлад Филат 26.01.2016
Влад Филат 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
La Judecătoria Buiucani continuă joi şedinţa în fond în cazul ex-premierului Vladimir Filat în care este acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă în dosarul fraudelor bancare.

CHIŞINĂU, 28 ian – Sputnik. La Judecătoria Buiucani va continua joi, 28 ianuarie, şedinţa în fond în cadrul dosarului ex-premierului Vladimir Filat, învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în amplul dosar al fraudelor de la Banca de Economii a Moldovei. 

Procurorul Adriana Beţişor a declarat că la şedinţa de joi magistraţii vor începe examinarea probelor prezentate în instanţă de organul de urmărire penală. 

Vlad Filat 26.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Declaraţiile lui Filat în faţa instanţei: sunt nevinovat

„După ce vor fi finalizate probele acuzării, dacă vor fi probe ale apărării, va veni şi partea apărării cu solicitările sale”, a declarat Beţişor.

La precedenta şedinţă care a avut loc marţi, 26 ianuarie, Vladimir Filat a declarat în faţa instanţei că nu este vinovat. Apărarea ex-premierului a solicitat declararea nulităţii probatoriului şi încetarea dosarului penal pe numele lui Filat. Instanţa a respins cererea avocaţilor lui Filat.

Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

O parte din probele acumulate de acuzare au fost trimise în judecată în luna decembrie, anul trecut. Filat a fost reţinut de ofiţerii CNA, la 15 octombrie 2015, chiar în sala de şedinţe a Parlamentului imediat ce forul legislativ i-a retras imunitatea parlamentară. Ex-premierul se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

Fluxul de știri
0