Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PLDM: ceea ce a furat Filat de la BEM este doar o picătură

© Photo : Igor VzorovVlad Filat Влад Филат
Vlad Filat Влад Филат - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul PLDM Iurie Ţap susţine că 250 milioane de dolari care i-ar fi furat Filat de la BEM este doar o picătură.

CHIŞINĂU, 12 ian – Sputnik. Ceea ce a furat liderul PLDM Vladimir Filat din Banca de Economii a Moldovei (BEM) este o picătură, a declarat liberal-democratul Iurie Ţap în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. 

„Filat pentru ce a făcut, să răspundă. Dar, mă iertaţi, aceasta este o picătură. Furtul este în altă parte”, a declarat Ţap. 

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Streleţ: a furat al nostru, dar a permis al vostru

Procurorii îl învinuiesc pe Filat că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 de milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii.

Suma de 250 milioane de dolari este echivalentă cu 5,105 miliarde de lei moldoveneşti, ceea ce  constituie a patra parte din bugetul de stat pentru anul 2015.

Filat se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din Chişinău. Acesta a fost reţinut la 15 octombrie 2015 sub acuzaţia de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Dacă va fi găsit vinovat, ex-premierul riscă până la 22 de ani de închisoare. 

Fluxul de știri
0