Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Protestatarii au adoptat o Rezoluţie

© Photo : Igor VzorovProteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016
Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Zeci de mii de oameni din mai multe raioane ale ţării cer anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 24 ian – Sputnik. Mitingul de protest organizat de membrii şi susţinătorii PSRM, Partidului Nostru şi Platformei DA în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-a încheiat cu adoptarea unei Rezoluţii.

Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În PMAN s-au adunat zeci de mii de protestatari

Manifestanţii au decis crearea unui Consiliu al Salvării Naţionale din care va face parte societatea civilă, opoziţia parlamentară şi partidele extraparlamentare. 

În Rezoluţia mitingului de protest din 24 ianuarie se cere  alegeri parlamentare anticipate nu mai târziu de luna aprilie şi crearea premiselor legale pentru alegerea preşedintelui ţării în mod direct de către întregul popor.

De asemenea, manifestanţii cer demisia conducerii ţării şi a şefilor mai multor instituţii de stat. 

În aceste clipe, protestatarii se îndreaptă pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt spre clădirea Curţii Constituţionale a Republicii Moldova. 

 

 

 

Fluxul de știri
0