Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În PMAN s-au adunat zeci de mii de protestatari

© Sputnik / Miroslav RotariProteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016
Proteste 24.01.2016 Протест 24.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
La protestele unite al PSRM, Partidului Nostru şi Platformei DA din centrul Chişinăului s-au adunat în jur de 10 mii de persoane.

CHIŞINĂU, 24 ian – Sputnik. La protestul organizat duminică de membrii şi susţinătorii PSRM, Partidului Nostru şi Platformei DA s-au adunat în jur de 10 mii de persoane, potrivit informaţiilor Sputnik. 

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Duminica protestelor la Chişinău

Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Protestatarii cer în cadrul mitingului anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat anterior că protestele nu vor înceta până nu vor fi anunţate alegeri anticipate. 

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a declarat vineri seara că în prezent nu există temei juridic pentru declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. Speakerul i-a invitat luni, 25 ianuarie, pe liderii protestatarilor  Igor Dodon, Renato Usatâi şi Andrei Năstase la discuţii. Candu a solicitat manifestanţilor să prezinte o analiză juridică prin care să confirme declanşarea alegerilor anticipate. 

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat sâmbătă în cadrul unei conferințe de presă că pentru asiurarea ordinii publice la protestele de duminică din Chișinău au fost mobilizate toate forțele de ordine ale MAI.

Acesta a rugat organizatorii protestelor să conștientizeze responsabilitatea pe care o poartă și să nu admită provocatori printre manifestanți. Forțele de ordine îndeamnă protestatari să coopereze cu polițiștii, astfel ca manifestațiile să se desfășoare într-un mod pașnic.

Poliția a avertizat protestatarii să nu vină cu obiecte interzize la manifestație, să nu-și acopere fețele și să poartă răspunderea personală pentru comportamentul manifestat. 

 

Fluxul de știri
0