Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatâi a venit cu crizanteme la protestul de duminică

© Sputnik / Miroslav RotariRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi, a propus în cadrul protestului de duminică să fie creat un Tribunal al Poporului care să judece „criminalii de la guvernare”.

CHIŞINĂU, 24 ian – Sputnik. Astăzi este o zi importantă pentru Moldova, când suntem uniţi şi am venit să spunem un nu guvernării, a declarat duminică în cadrul protestelor organizate în Piaţa Marii Adunări Naţionale liderul Partidului Nostru, Renato Usatâi.

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Duminica protestelor la Chişinău

Zeci de mii de oameni din mai multe raioane ale ţării s-au adunat duminică în PMAN unde cer anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Usatâi a declarat că a venit la protestul de duminică cu crizanteme, pe care le-a asociat cu Republica Moldova, „o ţară frumoasă ca o floare”. 

„Trebuie să demonstrăm guvernării că nu suntem o turmă de oi. Trebuie instituit un tribunal al poporului care să judece criminalii de la guvernare. Moldova se află într-o situaţie periculoasă. Ţara este condusă de un regim criminal”, a declarat Usatâi. 

Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat sâmbătă în cadrul unei conferințe de presă că pentru asiurarea ordinii publice la protestele de duminică din Chișinău au fost mobilizate toate forțele de ordine ale MAI.


Fluxul de știri
0