Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum s-a deghizat Dumitru Diacov ca să iasă din Parlament

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul democrat Dumitru Diacov a fost scos de doi poliţişti din Parlament,punându-şi pe cap un chipiu şi scoţându-şi ochelarii.

CHIŞINĂU, 23 ian – Sputnik. Preşedintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov a povestit în cadrul unei emisiuni la un post privat de emisiune cum au ieşit deputaţii din sediul Parlamentului în ziua când protestatarii au asediat clădirea Legislativului în semn de protest faţă de votarea Guvernului Pavel Filip. 

Diacov susţine că are o experienţă vastă în a trece prin proteste violente, dar sentimentele care le-a trăit miercurea trecută nu se compară cu nimic. 

„Am ieşit cu doi poliţişti. Mi-am pus un chipiu luat de la poliţişti pe cap şi mi-am scos ochelarii. Aşa m-au sfătuit poliţiştii”, a mărturisit democratul. 

„Am trecut prin multe proteste, dar sentimentele trăite miercuri sunt deosebite. Nu credeam că pot să ne ia la bătaie. Am vrut să ies singur. Dar poliţiştii nu ne-au permis. Ne-au sfătuit să nu glumim”, a continuat Diacov. 

Шаг за шагом полицейские отступали под напором протестующих. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Deputaţi şi miniştri bătuţi. Ministrul Culturii, scoasă în braţe din Parlament

Preşedintele de onoare al democraţilor a declarat că mai mulţi deputaţi au încercat cumva să se camufleze atunci când au ieşit din sediul Parlamentului. 

„Nici un deputat nu a ieşit prin tunel, pentru că acestea nu există”,  a menţionat Diacov. 

Preşedintele de onoare al democraţilor a condamnat faptul că unii deputaţi au fost bătuţi de protestatari. Printre deputaţii şi miniştrii agresaţi de protestatari sunt liderul PL, deputatul Mihai Ghimpu, deputatul PL, Alina Zotea, ministrul Educaţiei, Corina Fusu şi cel al Culturii, Monica Babuc. 

Procuratura a deschis dosar penal pe cazul violențelor comise în seara zilei de miercuri la sediul Parlamentului Republicii, faptele fiind investigate sub aspectul comiterii infracțiunii de dezordini în masă. În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.

Fluxul de știri
0