Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declaraţia PDM: aşteptăm decizia lui Timofti, dar suntem pregătiţi de anticipate

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
PDM nu-şi schimbă poziţia vizavi de candidatul la funcţia de prim-ministru şi anunţă că aşteaptă o decizie pozitivă din partea Preşedintelui Timofti. Totodată democraţii se arată pregătiţi de alegeri parlamentare anticipate.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Partidul Democrat din Moldova anunţă că este în așteptarea unei decizii pozitive din partea șefului statului, o decizie în acord cu Constituția Republicii Moldova, cu privire la desemnarea candidatului înaintat de către majoritatea parlamentară absolută pentru funcția de prim-ministru.

Despre asta PDM a anunţat printr-un comunicat d e presă.

Почтовый ящик Cutie poştală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Plahotniuc i-a scris o scrisoare lui Timofti

„În situația în care Președintele Nicolae Timofti nu își va onora obligațiile care îi revin, potrivit Constituției Republicii Moldova, în desemnarea candidatului majorității parlamentare pentru funcția de prim-ministru, Partidul Democrat din Moldova va constata că s-a ajuns într-un blocaj politic și instituțional major, care riscă să se transforme într-o criză politică profundă”, se spune în comunicatul PDM.

„Deja constatăm că situația din țară este la un pas de destabilizare, iar prelungirea crizei politice riscă să ducă la violențe care nu sunt de dorit. Dacă un astfel de scenariu dramatic se va realiza, atunci se va confirma faptul că declanșarea alegerilor anticipate în Republica Moldova este o dorință a unor grupuri de interese politice și economice, o dorință pusă în aplicare de către șeful statului, cu implicarea sa”, mai menţionează democraţii.

Влад Плахотнюк - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc va fi propus repetat pentru funcţia de premier

Însă PDM subliniază că „având în vedere faptul că un segment relevant din populația Republicii Moldova își dorește schimbarea situației din țară prin alegeri anticipate, lucru care reiese din cercetările sociologice la nivel național, Partidul Democrat este gata să participe la un exercițiu politic de acest fel. Noi avem obligația să mergem în fața poporului și să lăsăm cetățenii să decidă direcția spre care doresc să se îndrepte mai departe Republica Moldova”.

„În ceea ce ne privește, noi am făcut toate demersurile necesare din punct de vedere constituțional și politic, pentru a oferi o soluție constructivă la actuala situație de criză politică. Ne-am exprimat determinarea de a veni cu reforme menite să îmbunătățească rapid situația economică și socială din țară, precum și pentru a face ordine în sistemul corupt al statului”, mai susţin democraţii.

La final PDM declară următoarele: „noi am oferit soluția pentru a fi rezolvată criza politică, prin constituirea unei majorități politice consistente, lucru care însă nu a convenit unor partide și grupări de interese — care speră că prin alegerile anticipate vor intra în Parlament și pun, mai presus de stabilitatea țării, interesul lor politic îngust. Cetățenii sunt cei care le vor da calificativul cuvenit, prin vot, în urma alegerilor anticipate”.

Fluxul de știri
0