Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc i-a scris o scrisoare lui Timofti

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПочтовый ящик Cutie poştală
Почтовый ящик Cutie poştală - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Plahotniuc i-a scris o scrisoare preşedintelui Nicolae Timofti în care îl asigură că este gata să semneze o declaraţie de integritate.

CHIŞINĂU, 14 ian – Sputnik. Candidatul desemnat la funcţia de premier din partea majorităţii parlamentare, Vladimir Plahotniuc, i-a scris o scrisoare preşedintelui Nicolae Timofti în care îl asigură de onestitatea şi corectitudinea intenţiilor sale şi ale majorităţii parlamentare, care şi-a declarat repetat sprijinul pentru înaintarea sa la funcţia de prim-ministru.

„Mă oblig, imediat după desemnarea mea pentru funcţia de premier să semnez declaraţia de integritate prin care să confirm atât standardele de integritate dar şi calităţile, competenţa, experienţa şi capacitatea mea şi a echipei mele”, se spune în scrisoare lui Plahptniuc către Timofti. 

Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Preşedinţia a explicat când va veni cu o reacţie şi care va fi aceasta

Preşedintele Nicolae Timofti, deocamdată, nu a formulat o reacţie oficială la Declaraţia majorităţii absolute constituite în Parlamentul Republicii Moldova formulată după ce şeful statului a respins candidatura acesteia la funcţia de premier.

„Va urma o reacţie care va exprima poziţia faţă de situaţia în general”, a declarat pentru Sputnik purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Vlad Ţurcanu.

Potrivit lui Ţurcanu, deocamdată nu este stabilit formula în care va fi prezentată reacţia preşedintelui, printr-un comunicat de presă, sau în cadrul unui briefing.

Timofti a respins miercuri candidatura lui Vladimir Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Şeful statului şi-a bazat decizia pe prevederi ale Constituției Republicii Moldova și pe Hotărâri ale Curții Constituționale, care a statuat că „orice mandat politic trebuie să se bazeze pe standarde ridicate în materie de integritate” și „este contrară principiilor statului de drept numirea în funcţii de conducere a persoanelor asupra cărora planează dubii de integritate”.

Fluxul de știri
0