Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoana suspectată de asasinarea studentului din Moldova rămâne în arest

© edu-news.rouniversitatea alexandru ioan cuza iasi
universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Abonare
Studentul român, suspectat că ar fi asasinat cu bestialitate un cetățean de 19 ani din Moldova, a fost plasat pentru a doua oară în arest de 30 de zile.

CHIȘINĂU, 4 ian — Sputnik. Judecătoria Iași a prelungit cu încă 30 de zile arestul lui Aurelian Josan, suspectat de asasinarea cu bestialitate a studentului de nouăsprezece ani din Moldova, Victor Nor, la 9 noiembrie 2015, scrie mass-media din România.

Victor Nor a absolvit liceul George Meniuc din Chișinău. Anul trecut, el a fost admis la Facultatea de economie și administrarea afacerilor de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza. Tânărul a fost omorât în dimineața zilei de 9 noiembrie de către un alt student cu care locuia în aceeași cameră la cămin.

Города мира. Вроцлав - Sputnik Moldova
Tânărul din Moldova, ucis la Iaşi, a fost omorât în timp ce dormea

Presupusul infractor, Aurelian Josan a fost reținut după o zi în casa părinților săi din Roman, fiind dus pentru interogatoriu la procuratura din Iași. Împreună cu Victor Nor și Aurelian Josan, în camera mai locuia un student, Cassian Harpa, de 20 de ani. El a fost grav rănit și transportat la spitalul din Iași.

Potrivit specialiștilor de la Institutul de Medicină Legală din Iași, Victor Nor a decedat după ce i-au fost aplicate 40 de lovituri de cuțit. El nu a încercat să se apere. Încă un detaliu dezvăluit de medici: căile respiratorii ale acestuia nu au fost afectate de fum. Asta înseamnă că el decedase deja atunci când a început incendiul. Medicii au mai explicat că din cele 40 de lovituri de cuțit, fatală i-a fost cea aplicată în regiunea gâtului. Celelalte lovituri nu au putut provoca moartea tânărului.

Motivul infracțiunii rămâne neclar deocamdată. Potrivit procurorilor, Josan s-a întors la cămin în ziua asasinatului, petrecându-şi noapte la un club din oraş, și şi-a atacat colegii de cameră cu un cuţit, în timp ce aceștia dormeau. După aceasta, Josan a dat foc camerei și a fugit de la locul infracțiunii.

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre dosarul tânărului Victor Nour, ucis la Iaşi

Corpul neînsufleţit al lui Victor Nor a fost adus la Chișinău la 10 noiembrie de către rudele, care au apelat serviciile unei agenții funerare din capitala Moldovei. Una din rudele celui decedat a declarat pentru presa română că toate cheltuielile de transport au fost acoperite din veniturile modeste ale părinților.

Părinții au fost nevoiți să ia un credit pentru a-şi aduce copilul mort acasă. Nici autoritățile din România, nici cele din Moldova nu au susținut financiar procedura de repatriere a tânărului mort la Iaşi, chiar dacă anterior s-au făcut promisiuni în acest sens.

După cele întâmplate, administrația Universității Alexandru Ioan Cuza de la Iași a decis să închidă din vara anului 2016 căminul în care a avut loc asasinatul.

Aceste măsuri au fost luate pentru că majoritatea studenților care locuiau în cămin, administrația și personalul, au avut nevoie de ajutorul specialiștilor pentru a depăşi traumă psihologică suportată. Se prevede ca după închidere căminul instituției de învățământ va fi reconstruit.

Fluxul de știri
0