Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Tânărul din Moldova, ucis la Iaşi, a fost omorât în timp ce dormea

© Sputnik / Владимир Песня / Trecere la banca de fotografiiГорода мира. Вроцлав
Города мира. Вроцлав - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Presupusul agresor a fost reţinut în dimineaţa zilei de marţi în oraşul Roman de poliţiştii ieşeni şi cei din judeţul Neamţ. În prezent acesta este la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi.

CHIŞINĂU, 10 nov – Sputnik. Tânărul care a omorât luni dimineaţa cu sânge rece un student din Republica Moldova, care învăţa la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a fost reţinut în această dimineaţă la domiciliul părinţilor săi, a declarat pentru Sputnik, Anca Vîjiac purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie din Iaşi. 

universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Universitatea din Iaşi vine cu precizări despre moartea tânărului din Moldova

Tânărul student din Republica Moldova care a fost ucis în dimineaţa zilei de luni într-un cămin din Iaşi, România, se numeşte Victor Nour. Victima este din Chişinău şi avea 19 de ani. Victor Nour era student în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi.

„Presupusul agresor a fost reţinut în dimineaţa zilei de marţi în oraşul Roman de poliţiştii ieşeni şi cei din judeţul Neamţ. În prezent acesta este la audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi”, a declarat Vîjiac.

Cel care a fost reţinut se numeşte Aurelian Giosan. Acesta, la fel, era student în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor la Universitatea „Al. Ioan Cuza”. Giosan locuia în aceeaşi cameră de cămin cu tânărul din Republica Moldova. 

Armes - Sputnik Moldova
A fost stabilită identitatea studentului ucis. Avea 19 ani şi era din Chişinău

Între timp, în presa din România au apărut detalii despre crima care s-a produs luni dimineaţă în căminul C4 din campusul universitare Târguşor-Copou. Giosan ar fi petrecut toată noaptea într-un club. S-a întors în stare de ebrietate în jurul orei şase în camera de cămin unde dormea Victor Nour şi Casian Harpa.

Victor Nour dormea cu faţa în jos pe patul său din cămin. Agresorul a luat un cuţit şi i-a tăiat gâtul, după care i-a aplicat mai multe lovituri de cuţit în spate, potrivit poliţiei în jur de 20. Celălalt coleg de cameră,  Casian Harpa de 20 de ani, a încercat să se apere dar fără rezultat. Harpa a primit în jur de 18 lovituri de cuţit, unele dintre ele în ficat. Acesta este internat la spital în stare gravă, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa stării de sănătate de mai departe a acestuia.

Administraţia Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, România, a anunţat în cadrul unui comunicat de presă că este alături de familiile şi prietenii celor care au fost afectaţi de tragicul incident petrecut luni dimineaţa în căminul C4 din campusul universitar Târguşor-Copou.

Autorităţile din Moldova vor acorda asistenţa necesară pentru repatrierea corpului neînsufleţit al lui Victor Nour.

Tânărul Victor Nour a absolvit Liceul „George Meniuc” din Chişinău. A mers la facultate la Iaşi, la 1 octombrie 2015, iar la 9 noiembrie a fost ucis de un coleg din camera de cămin.

Fluxul de știri
0