Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii despre dosarul tânărului Victor Nour, ucis la Iaşi

CC0 / succo / Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция
Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Abonare
La o lună de la uciderea studentului din Republica Moldova, Victor Nour, de un coleg de cămin, medicii au decis să-i facă expertiza psihiatrică agresorului.

CHIŞINĂU, 6 dec – Sputnik. Studentul din România care l-a ucis cu sânge rece pe Victor Nour, un tânăr din Moldova de 19 ani, care învăţa la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, va fi supus săptămâna viitoare unei expertize psihiatrice. 

Victor Nour a fost ucis în dimineaţa zilei de 9 noiembrie în căminul C4 din complexul ieşean  Târguşor-Copou de colegul său de cameră Aurelian Giosan, în vârstă de 20 de ani. 

universitatea alexandru ioan cuza iasi - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Căminul din Iaşi unde a fost ucis tânărul din Moldova va fi închis

Membrii comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică din Iaşi urmează să stabilească dacă acesta a avut sau nu discernământ în momentul în care a comis crima odioasă. 

Potrivit adeverinţei emisă de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală din Iaşi, Victor a fost ucis cu 40 de lovituri de cuţit. Acesta nu prezenta urme de autoapărare, ceea ce înseamnă că a fost luat prin surprindere de atac. Un alt detaliu din concluzia medicilor legişti este că Victor nu avea căile aeriene afectate de fum, semn că nu mai respira în momentul în care a fost incendiat. 

Города мира. Вроцлав - Sputnik Moldova
Tânărul din Moldova, ucis la Iaşi, a fost omorât în timp ce dormea

Împreună cu Victor Nour a avut de suferit încă un coleg de-al său de cameră în vârstă de 20 de ani. Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe au reuşit să îi salveze viaţa studentului Casian Harpă. Acesta a fost externat din spital după două săptămâni de tratamente.

După incident, Aurelian Giosan a incendiat încăperea şi a fugit la Roman, judeţul Neamţ, unde locuiau părinţii lui. El a fost găsit de politişti a doua zi, pe 10 noiembrie. Acum acesta se află în arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Victor Nour a fost înmormântat la 12 noiembrie la Chişinău. Părinţii, prietenii, profesorii şi colegii de la Liceul „George Meniuc” din capitală, unde a învăţat tânărul, şi-au luat rămas bun de la cel care avea toată viaţa înainte şi care a decis să meargă la studii în România în căutarea unui trai mai bun.

Victor Nour era student în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi. 

Fluxul de știri
0