Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

De ce crede Usatîi că Sturza nu va ajunge prim-ministru

© Sputnik / Captură privesc.euRenato Usatîi
Renato Usatîi - Sputnik Moldova
Abonare
Ion Sturza, candidatul desemnat de şeful statului pentru funcţia de prim-ministru, s-a întâlnit sâmbătă cu primarul de Bălţi, Renato Usatâi. Acesta pare să fi rămas mulţumit de discuţie, dar este convins că Moldova are nevoie de alegeri anticipate.

CHIŞINĂU, 27 dec — Sputnik. Renato Usatîi a apreciat că discuţia cu candidatul desemnat, Ion Sturza, a fost „interesantă şi dinamică". El l-a complimentat pe acesta pe pagina sa de pe o reţea de socializare, afirmând că Sturza a venit „pregătit" la întâlnire.

„Fapte, cifre: el a studiat situaţia de la Bălţi înainte de a veni la mine", a scris Usatîi.

Uzina de ciment din or. Rezina цементный завод г. Резина - Sputnik Moldova
Sturza şi Filat au avut şi au un singur scop

În opinia liderului „Partidului Nostru", Sturza ar vrea să constituie un guvern independent din punct de vedere politic.

„I-am spus că anume din acest motiv nu va fi ales premier. Ori Curtea Constituţională va anula desemnarea sa, ori Parlamentul va iniţia procedura de demitere a şefului statului", a mai opinat primarul de Bălţi.

Dar, deşi îl laudă pe Sturza, Usatîi afirmă că acesta greşeşte atunci când consideră că poporul îl va susţine, reiterând că Moldova „are nevoie de alegeri anticipate".

„ Anume alegeri anticipate vom cere împreună cu cetăţenii Moldovei", a scris Usatîi în încheiere.

Timofti Тимофти - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Voronin şi Sturza au avut afaceri comune la FinComBank

Amintim că de când a fost desemnat candidat la şefia Guvernului de către şeful statului, Sturza a avut mai multe întâlniri, inclusiv cu reprezentanţii PPEM, PL şi cu cei ai PLDM. De asemenea acesta a încercat să poarte un dialog cu partenerii sociali ai Guvernului, fiind respins de sindicate pentru atitudinea pe care a manifestat-o faţă de acestea în anii 90. Şi Partidul Democrat a anunţat că va boicota candidatul Preşedintelui, a cărui desemnare ar reprezenta, potrivit unora, un exerciţiu steril şi ar urmări alte scopuri decât formarea Guvernului.

Liberalii şi PPEM, cel puţin până la ora actuală, nu s-au arătat dispuşi să-l susţină pe Sturza, iar liderul PSRM, Igor Dodon, a considerat că este suficient să răspundă cu un comentariu pe Facebook la invitaţia la discuţii cu candidatul Preşedintelui Timofti.

Doar PLDM se arată dispus să susţină candidatura propusă de Preşedintele ţării.

 

Fluxul de știri
0