Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Sturza să se trezească la realitate şi să se vindece de înfumurare

© Sputnik / Мирослав РотарьПредседатель ПСРМ Игорь Додон о генпрокуроре Корнелии Гурине и других чиновниках: "Мы будем пикетировать их, пока они не уйдут со своих постов".
Председатель ПСРМ Игорь Додон о генпрокуроре Корнелии Гурине и других чиновниках: Мы будем пикетировать их, пока они не уйдут со своих постов. - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcţia de premier desemnat de Preşedintele Timofti a fost anunţat prin intermediul reţelelor de socializare că Fracţiunea PSRM din Parlament refuză discuţiile cu acesta, nu-i va acorda niciun vot şi chiar ar putea să boicoteze şedinţa plenare la care Sturza se va prezenta în faţa deputaţilor.

CHIŞINĂU, 25 dec – Sputnik. Preşedintele PSRM, Igor Dodon, anunţă că a primit o invitaţie la dialog din partea candidatului Preşedintelui Timofti la funcţia de premier, Ion Sturza.

„Mi-a solicitat o întrevedere, în încercarea, probabil de a obţine votul deputaţilor socialişti în Parlament”, notează Igor Dodon pe pagina sa de Facebook

Ion Sturza - Sputnik Moldova
Roşca: Sturza se crede un Făt-Frumos al politicii moldoveneşti

Dodon a i-a răspuns lui Sturza pe Facebook, anunţându-l că „Partidul Socialiștilor a luat o atitudine și o poziție clară față de situația politică din țară. Nu votăm niciun candidat la funcția de premier sau de președinte în actualul format al legislaturii”, a scris liderul socialiştilor.

Dodon a mai ţinut să menţioneze că socialiştii nu ar fi votat pentru candidatul Sturza „în niciun format legislativ posibil”.

„Pentru noi, ca și pentru majoritatea absolută a cetățenilor Republicii Moldova, Ion Sturza a pierdut credibilitatea și legitimitatea politică încă la sfârşitul anilor 1990. Niciodată nu vor fi date uitării măsurile antisociale pe care le-ați adoptat, restanțele de jumătate de an la salarii, plățile în caloși și produse alimentare, aroganța cu care ați tratat oamenii simpli. Așa că, domnule Sturza, ca să nu pierdem nici timpul nostru, nici timpul dumitale, din partea fracțiunii socialiste vă transmitem că nu veți avea votul deputaților noștri”, a mai scris Igor Dodon.

Uzina de ciment din or. Rezina цементный завод г. Резина - Sputnik Moldova
Sturza şi Filat au avut şi au un singur scop

Mai mult decât atât, a continuat liderul PSRM, „vom examina în fracțiune dacă în general vom fi prezenți la acea ședință parlamentară. Vă dorim să aveți cît mai puține voturi și să vă treziți la realitate. Poate o să vă tratați de înfumurare. Plecați mai bine acolo unde vi-i casa, peste Prut – așa veți face măcar un lucru bun pentru moldoveni”, a scris Dodon la adresa lui Sturza.

Igor Dodon a mai precizat că „socialiştii nu vor face jocul nici unei grupări oligarhice, care luptă acum între ele pentru preluarea controlului deplin asupra Moldovei. Obiectivul nostru este să ajungem cât mai rapid la alegeri anticipate, pentru a salva Moldova de clanurile oligarhice, pentru a reface economia ţării şi a reda oamenilor încredere în viitor. Sperăm ca după 29 ianuarie alegerile anticipate să devină inevitabile”, a punctat Dodon.

 

Fluxul de știri
0