Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va sfida oare Timofti cea mai mare forţă politică din Parlament

© Sputnik / Sputnik MoldovaNicolae Timofti
Nicolae Timofti - Sputnik Moldova
Abonare
Platforma parlamentară Social-Democrată "Pentru Moldova" va încerca să găsească limbaj comun cu Preşedintele Nicolae Timofti, căruia îi va propune un candidat la funcţia de prim-ministru.

CHIŞINĂU, 24 dec – Sputnik. În Parlament a fost constituit un nou grup din 34 deputaţi. Acesta va purta denumirea de Platforma parlamentară Social-Democrată Pentru Moldova. Reprezentanţii respectivei structuri au anunţat că îi vor propune lui Timofti un candidat la funcţia de prim-ministru şi vor aştepta ca acesta să fie desemnat de şeful statului de îndată ce Sturza va primi un vot negativ în Parlament.

Deputații Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Politică
Sîrbu: după ce va fi respins Sturza, noi vom propune un alt candidat

„Platforma Social-Democrată pentru Moldova (PSDM) a fost constituită, astăzi, 24 decembrie, în Parlament, în baza unei declarații pe care au semnat-o 34 de deputați, reprezentând fracțiunea PDM și grupul deputaților independenți, care au părăsit fracțiunea comuniștilor la începutul săptămânii curente”, se arată într-un comunicat difuzat de reprezentaţii platformei.

„Constituim o platformă parlamentară puternică, care ar putea deveni nucleul în jurul căruia să fie formată viitoarea majoritate parlamentară. Această idee s-a coagulat în timp, iar astăzi ea capătă formă și fond. Am avut mai multe serii de dialoguri, conduse, din partea PDM, de prim-vicepreședintele Vlad Plahotniuc, iar astăzi am ajuns, în mod clar, la un numitor comun. Noi am făcut un gest prin care arătăm responsabilitate politică față de problemele societății și ale fiecărui cetățean în parte”, a declarat democratul Sergiu Sârbu, după semnarea Declarației de constituire a PSDM.

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Politică
Plahotniuc şi cei 14 foşti deputaţi ai PCRM pun la cale un plan grandios

La rândul său, deputatul Igor Vremea a subliniat: „Noi credem în forța acestei Platforme social-democrate și pornim la drum, având drept obiectiv soluționarea problemelor cu care se confruntă toate categoriile sociale, salariați și pensionari deopotrivă, tineri și vârstnici, persoane din mediul rural și din orașe, oameni care își doresc un viitor mai bun pentru copiii lor”.

Cei doi deputaţi au mai declarat că deja şi alţi deputaţi manifestă interes pentru aderarea la respectivul grup parlamentar.

Pe de altă parte, observatorii politici se întreabă dacă Preşedintele Timofti va ţine cont de poziţia celui mai mare grup politic din Parlament.

Fluxul de știri
0