Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sîrbu: după ce va fi respins Sturza, noi vom propune un alt candidat

© Sputnik / Miroslav RotariDeputații Parlamentului RM
Deputații Parlamentului RM - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul democrat, Sergiu Sîrbu, care a prezentat poziţia Platformei parlamentare social-democrate, constituită joi în mod oficial, a declarat că Ion Sturza va fi respins de Parlament, după care preşedintelui Timofti îi va fi propus imediat un alt candidat.

CHIŞINĂU, 24 dec – Sputnik. Joi a fost constituită oficial Platforma parlamentară social-democrată, care întruneşte deputaţii democraţi şi cei 14 deputaţi plecaţi din PCRM. Reprezentanţii acestei structuri au anunţat că au un alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Joi, deputatul democrat Sergiu Sîrbu a declarat că Platforma parlamentară social-democrată întruneşte 34 de deputaţi şi a devenit cel mai mare grup parlamentar. „Mai avem nevoie de încă 17 voturi pentru învestirea Guvernului”, a spus Sîrbu.

Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lupu: Plahotniuc va merge la discuţii cu deputaţii plecaţi din PCRM

Reprezentantul acestei platforme parlamentare susţine că deja şi alţi deputaţi s-au arătat interesaţi să adere la grupul celor 34.

Potrivit lui Sîrbu, există semnale clare că şansele de a întruni numărul necesar de voturi pentru învestirea unui guvern puternic sunt reale. De asemenea, deputatul este convins de faptul că şi pentru alegerea Preşedintelui în luna martie 2016 se vor găsi voturile necesare.

Referindu-se la desemnarea candidaţilor la funcţia de premier, Sîrbu a spus că acest lucru trebuie să se facă în mod transparent, cu luarea în considerare a voinţei fracţiunilor parlamentare, dar nu prin jocuri ascunse.

Candidatura lui Ion Sturza este un show şi pierdere de timp. Imediat ce candidatul de formă Sturza va primi refuzul din partea Parlamentului, Platforma social-democrată îi va propune un candidat Preşedintelui”, a punctat Sergiu Sîrbu.

 

Fluxul de știri
0