Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Plahotniuc şi cei 14 foşti deputaţi ai PCRM pun la cale un plan grandios

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Vlad Plahotniuc şi foştii deputaţi comunişti care au părăsit formaţiunea ar pune la cale crearea celui mai puternic grup parlamentar, care ar putea să fie de orientare social-democrată.

CHIŞINĂU, 22 dec – Sputnik. Serviciul de presă al PDM a difuzat un comunicat care sugerează că deputaţii democraţi din Parlament şi deputaţii comunişti care au părăsit PCRM ar putea să formeze o platformă social-democrată la nivelul legislativului, sau, cu alte cuvinte, un grup politic puternic.

Discuţii în acest sens a purtat Vladimir Plahotniuc, care a revenit recent în PDM, cu foştii deputaţi comunişti care au părăsit formaţiunea şi au declarat că vor crea o platformă parlamentară social-democratică.

Маринан Лупу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Lupu: Plahotniuc va merge la discuţii cu deputaţii plecaţi din PCRM

„Prim-vicepreședintele PDM Vlad Plahotniuc a susținut ideea de a fi creată o platformă social-democrată în Parlament — un grup politic puternic, cu deputați care au viziune și scopuri comune și care sunt gata să ofere noului guvern un suport politic consistent pentru realizarea reformelor dificile pe care urmează să şi le asume”, se spune într-un comunicat al PDM.

În opinia lui Plahotniuc, „noul guvern trebuie să-și înceapă activitatea cu reforme radicale, încă din primele zile de la investire, reforme care ar putea să deranjeze interesele unor grupări economice și politice. Pentru astfel de acțiuni este necesară o majoritate politică stabilă, una care să reziste provocărilor. Noul guvern nu are termen de grație, și nu are la dispoziție o perioadă de acomodare. Numărătoarea inversă va începe încă din ziua învestirii. De aceea, stabilitatea politică a viitorului guvern este vitală, el trebuie protejat de crize politice și susținut să lucreze în liniște. Platforma social-democrată despre care discutăm va avea tocmai acest scop: de a oferi un sprijin politic cât mai consistent. La această platformă ar putea adera și alți deputați care doresc să participe la ceea ce ar putea să devină un amplu proiect politic de reconstrucție și modernizare europeană a Moldovei și de recâştigare a încrederii cetățenilor în clasa politică”.

Sursa citată a subliniat că, potrivit lui Vlad Plahotniuc, „o decizie cu privire la constituirea Platformei social-democrate din Parlament ar putea fi luată în scurt timp”.

 

Fluxul de știri
0