Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se știe deja cât vor mai sta corturile lui Usatîi și Dodon în centrul capitalei

© Sputnik / Мирослав РотарьПалаточный городок 3
Палаточный городок 3 - Sputnik Moldova
Abonare
Deputatul Vlad Bătrîncea a declarat pentru Sputnik Moldova că colaborarea dintre PSRM și ”Partidul nostru”este binevenită și rațională.

 

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. În pofida faptului că între Partidul Socialiștilor și ”Partidul Nostru” au apărut unele divergențe, probabil temporare, orășelul de corturi în care se află reprezentanții ambelor formațiuni politice vă rămâne în continuare în fața Parlamentului din Chișinău, a comunicat luni deputatul Parlamentului din partea Partidului socialiștilor, Vlad Bătrâncea.

13-й съезд партии социалистов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Partidul Socialiştilor s-a pronunţat pentru referendum şi alegeri anticipate

PSRM și ”Partidul nostru” au instalat corturile din fața Parlamentului în septembrie 2015. Protestatarii cer în continuare demiterea guvernului, președintelui ţării, dar și dizolvarea Parlamentului și stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate.

”Noi considerăm că nu trebuie să ne certăm după declarațiile lui Usatîi. În nici un caz. Deocamdată, nu am analizat declarațiile lui Usatîi la nivel de partid”, a spus Bătrâncea.

El i-a recomandat lui Usatîi să ”revină la o stare normală” și să nu caute colaborări cu ”forțe pro-românești și pro-americane”.

”Orice divergențe între noi este doar în beneficiul oponenților noștri politici”, a subliniat Bătrâncea.

Dodon Candu Polihovici - Sputnik Moldova
Politică
Socialiştii acceptă provocarea testului de decenţă. Iată ce vor face

Anterior, liderul PSRM Igor Dodon a declarat că nu intenționează să mai colaboreze cu Renato Usatîi și cu ”Partidul nostru”.

”Va trebui să luptăm, practic, împotriva tuturor. Spre regret, noi nu avem parteneri și aliați stabili”, a spus Dodon.

Anterior, Usatîi a lăsat să se înţeleagă că are îndoieli în ceea ce privește independența acțiunilor liderului PSRM. Potrivit acestuia, în caz unei anumite derulări a evenimentelor, Dodon ar putea ajunge la putere, însă fără ”Partidul nostru” în calitate de aliat.

Deputatul PSRM Vlad Bătrâncea a subliniat, comentând declarația lui Usatîi, că liderul ”Partidului nostru” ”vede în calitate de partener al său partidul ”Demnitate și Adevăr”, dar nu pe cel al socialiștilor”.

”O turnură neașteptată. S-au modificat sarcinile? Veniți-vă în fire! Faceți jocul altora”, a opinat Bătrâncea.

 

Fluxul de știri
0