Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Socialiştii acceptă provocarea testului de decenţă. Iată ce vor face

© Sputnik / Miroslav RotariDodon Candu Polihovici
Dodon Candu Polihovici - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon, liderul socialiştilor, a acceptat provocarea de a trece testul decenţei, despre care a scris expertul Valeriu Ostalep într-un material publicat de Sputnik Moldova.

CHIŞINĂU, 17 dec – Sputnik. Socialiştii au anunţat joi că vor iniţia în curând un proiect de lege menit să facă imposibilă lichidarea prin referendum a statului Republica Moldova.

Solicitat de Sputnik, liderul socialiştilor, Igor Dodon, a precizat că este vorba despre un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Constituţiei.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: doar anticipate şi alegerea directă a preşedintelui

„Este necesar să excludem posibilitatea lichidării statalităţii Republicii Moldova pe calea referendumului”, a subliniat Igor Dodon.

La 15 decembrie curent, Sputnik a publicat un editorial semnat de expertul Valeriu Ostalep. Acesta a propus ca politicienii moldoveni să treacă un test de decenţă.

„Le propun tuturor politicienilor să-şi demonstreze îndrăzneala, iniţiind revizuirea articolului 142 din Constituţie”, a menţionat Ostalep.

Dânsul a subliniat că norma din Constituţie la care s-a referit prevede că suveranitatea, independenţa şi caracterul unitar al statului nostru, precum şi neutralitatea sa permanentă, pot fi revizuite numai prin referendum naţional.

„De ce ar trebui să avem îndoieli faţă de independenţa, caracterul suveran, integru şi neutru al ţării”, se întreabă Ostalep, care le-a propus politicienilor moldoveni să iniţieze excluderea posibilităţii de lichidare a Republicii Moldova prin referendum naţional.

Fluxul de știri
0