Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Moscova pledează pentru un dialog onest cu Kievul

Abonare
Noi nu suntem interesaţi de escaladarea conflictului, a declarat Putin în cadrul conferinţei anuale de presă.

CHIŞINĂU, 17 dec — Sputnik. Moscova contează pe un dialog sincer şi onest cu Kievul în privinţa soluţionării conflictului din sud-estul Ucrainei, a declarat joi preşedintele FR, Vladimir Putin.

„Contăm foarte mult pe faptul că vom avea un dialog deschis şi onest… O spun cu toată sinceritatea: noi nu suntem interesaţi de o escaladare a conflictului (în Donbas)", a spus Putin în cadrul conferinţei sale anuale de presă.

СПУТНИК_Лавров объяснил, почему ЕС игнорирует невыполнение Украиной минских соглашений - Sputnik Moldova
Lavrov: Kievul încearcă să denatureze conceptul înțelegerilor de la Minsk

La mitingurile care s-au desfăşurat în luna aprilie a anului trecut, locuitorii din regiunile Doneţk şi Lugansk, care nu recunosc legitimitatea loviturii de stat din februarie, au proclamat înfiinţarea unor „republici populare". După referendumurile din luna mai, republicile şi-au declarat suveranitatea, şi-au creat propriile organe ale puterii, iar în noiembrie şi-au ales conducătorii

În luna aprilie a anului trecut, autoritățile ucrainene au declanșat operațiuni militare împotriva autoproclamatelor republici RPL și RPD. Conform ultimelor date ale OON, peste 9 mii de persoane au decedat în urma conflictului. Problema reglementării situaţiei din Donbas este discutată, inclusiv în cadrul negocierilor de la Minsk. Din septembrie 2014, grupul de contact a adoptat deja trei documente ce reglementează pașii de soluționare a conflictului.

De la 1 septembrie, în Donbas a fost declarat un nou armistițiu. La sfârșitul lui septembrie a fost semnat acordul cu privire la retragerea de pe linia frontului a armamentului de calibru sub 100 mm și a tancurilor. Acest proces s-a încheiat la 12 noiembrie.

 

Fluxul de știri
0