Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lavrov: Kievul încearcă să denatureze conceptul înțelegerilor de la Minsk

Abonare
Kievul încearcă „să întoarcă totul cu susul în jos” și să facă astfel imposibilă îndeplinirea tuturor prevederilor acordurilor de la Minsk, a declarat șeful MAE al Rusiei.

CHIŞINĂU, 11 sept — Sputnik. Autoritățile Ucrainei încearcă să denatureze conceptul înțelegerilor de la Minsk în privința Donbasului, făcând imposibilă îndeplinirea lor, a declarat șeful MAE al FR, Serghei Lavrov.

Лавров и Зариф обозначили позиции России и Ирана по кризису в Сирии - Sputnik Moldova
Lavrov: Pentru reglementarea în Donbass este necesar „Formatul Normand”

„Altfel nu poate fi explicată poziția Kievului de a denatura întregul concept al acordurilor de la Minsk – de a întoarce totul cu susul în jos și a face astfel imposibilă îndeplinirea tuturor prevederilor înțelegerilor”, a spus Lavrov la o conferință de presă la Moscova.

„În acest sens, partenerii noștri europeni: țările europene, SUA încep un joc foarte periculos, declarând că dacă vor avea loc alegeri anticipate în Donbas … aceasta va însemna ruperea acordurilor de la Minsk. Atragem atenția că autoritățile de la Kiev a acționat mereu în contradicție totală cu înțelegerile de la Minsk din momentul intrării lor în vigoare”, a adăugat ministrul rus.

Fluxul de știri
0