Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Corpul neînsufleţit al lui Oleg Groza, omorât în Afganistan, adus la Chişinău

© Sputnik / Лулишов Соломон / Accesați arhiva multimediaАХМАД ШАХ МАСУД РУИНЫ АФГАНИСТАН
АХМАД ШАХ МАСУД РУИНЫ АФГАНИСТАН - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile moldoveneşti informează că, în urma unor eforturi comune, corpul neînsufleţit al pilotului moldovean care a fost omorât în Afganistan a fost adus în ţară.

CHIŞINĂU, 17 dec – Sputnik. Corpul neînsufleţit al pilotului moldovean, decedat în Afganistan, a fost adus în Republica Moldova, a anunţat serviciul de presă al Guvernului.

Potrivit sursei oficiale, „repatrierea a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 4.30, la Aeroportul Internaţional Chişinău”.

Sursa a mai menţionat că repatrierea corpului neînsufleţit al moldoveanului omorât în Afganistan a fost posibilă datorită eforturilor comune depuse de autorităţile Republicii Moldova.

Вертолет Ми-17-1В - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine va salva moldovenii răpiţi de talibani în Afganistan

„Informaţiile au fost prezentate în cadrul unei şedinţe a celulei de criză, prezidată de prim-ministrul interimar Gheorghe Brega. Corpul neînsufleţit urmează să fie supus unei noi expertize medico-legale, efectuată de specialiştii din ţara noastră. Precedentele investigaţii de acest gen, desfăşurate de instituţii străine, au confirmat că persoana decedată este cetăţeanul moldovean Oleg Groza, care deţinea funcţia de pilot al elicopterului capturat în Afganistan de către talibani”, se mai spune în comunicatul de la Guvern.

Aceeaşi sursă notează că „autorităţile Republicii Moldova continuă să întreprindă un şir de acţiuni pentru a-i readuce în ţară cât mai rapid pe ceilalţi doi membri ai echipajului moldovean. Informaţiile deţinute la acest moment denotă că ostaticii moldoveni se află într-o stare satisfăcătoare”.

Elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V a fost capturat în Afganistan pe 24 noiembrie a.c., după o aterizare de urgenţă. La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani, a amintit sursa.

Fluxul de știri
0